Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     

του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Ο  βιολιστής  στη  στέγη



Στην πολιτική γεωγραφία τα σύνορα είναι ευμετάβλητα, οι κινήσεις των αντίρροπων δυνάμεων απρόβλεπτες, οι διατάξεις των στρατευμάτων  μη προκαθορισμένες και οι συσπειρώσεις των  αντιμαχόμενων  αναπάντεχες.

Μόνο εκ των υστέρων  -όταν τα φύλλα γίνουν φανερά και η παρτίδα έχει κριθεί-  μαθαίνεις ποιοι πήγαν με ποιους, ποια ταχτική ακολούθησαν,  σε  τι φύλλα ποντάρισαν, τι μπλόφες στήσανε και –πάνω απ’ όλα-  για ποιους  δουλεύουν. Ποια  συμφέροντα δηλαδή εξυπηρετούν (φυσικά κάποιοι με το αζημίωτο).

Προς επίρρωση των ανωτέρω, το ακόλουθο κουίζ είναι ανησυχητικά αποκαλυπτικό.
Εγώ θα καταγράψω δηλώσεις και εσείς θα αναζητήσετε την πατρότητα τους.
Πάρτε το χρόνο σας, οι απαντήσεις δεν είναι τόσο προφανείς όσο φαίνονται.

Για το προσφυγικό: «Να τελειώνουμε με τις ιδεοληψίες ότι είναι όλοι άνθρωποι».

Για τους κομμουνιστές: «Σε οποιοδήποτε μέρος και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί».

Για την “κόκκινη” απειλή: «Ναι, έχουμε πόλεμο που δεν τέλειωσε ούτε στον εμφύλιο. Οι κάφροι έχουν έρθει να καταλύσουν κάθε έννοια δημοκρατίας  και ομαλότητας. Η στάση τους μετά τον κόλαφο από το ΣτΕ δείχνει ότι αυτοί είναι ετοιμοπόλεμοι και δεν διστάζουν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.
Η άλλη πλευρά είναι έτοιμη να πολεμήσει αυτούς  που έχουν ινδάλματα τον Μαδούρο, τον Κιμ και κάτι άπλυτους αριστερούς στην Ευρώπη;
Μόνο με επανάσταση θα πέσουν οι απόγονοι των ηττημένων κομμουνιστών, που κάνουν τα πάντα επειδή τους καταδυναστεύει το σύνδρομο της Βάρκιζας. Και θα το πάνε μέχρι τέλους».

Δείτε τις απαντήσεις:

Οι μισάνθρωπες δηλώσεις για το προσφυγικό δεν ανήκουν σε Γερμανούς νεοναζί, στη Λεπέν ή στον ρατσιστή Πρόεδρο της Πολωνίας Ντούντα, αλλά στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ, τέως ΔΗΜΑΡ και νυν ΠΟΤΑΜΙ,  βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό.

Οι χουντικές δηλώσεις για τους κομμουνιστές δεν έγιναν από τον Παττακό, πριν  πεθάνει, αλλά από τον τηλεαστέρα, αντιπρόεδρο (του Κούλη) Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο οχετός ύβρεων για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκστομίστηκε από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη ή κάποιον άλλο φασίστα αλλά από τον, κορυφαίο πολιτικό του ΠΑΣΟΚ κατ’ επανάληψη υπουργό και αντιπρόεδρο του Σημίτη, Θεόδωρο Πάγκαλο. 

Οι εκκλήσεις για βίαιη ανατροπή της “κόκκινης” απειλής, ακόμα και με εμφύλιο πόλεμο, για να αποκατασταθεί η “τάξη” (με την μέθοδο της Συνθήκης της Βάρκιζας) δεν αφορούν τον Μιχαλολιάκο  ή άλλο στέλεχος της Χ.Α. αλλά τον τέως Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μέσω του antinews.gr

Σύμπαντες οι “πούροι” αριστεροί, πολλοί “κατ’ επάγγελμα επαναστάτες”, αλλά και ορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την επιλογή Πολύδωρα βρήκαν την ευκαιρία να λοιδωρήσουν την κυβέρνηση.
Η απάντηση όλων πρέπει να είναι μία, απλή και ξεκάθαρη.

Απάντηση στο ερώτημα (τραγούδι των μεταλλωρύχων του Κεντάκι) “Which side are you on” («Με ποια πλευρά είσαι;»).

Με την κυβέρνηση ή με εκείνους που παλεύουν για τα συμφέροντα της siemens, που προσπαθούν να σβήσουν τις λίστες του εγκληματικού πλούτου, που αποχώρησαν από την βουλή στην ψήφιση της καθολικής απαγόρευσης για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore, που πολεμούν για την μη ρύθμιση του δημόσιου χρέους και που φωνάζουν απροκάλυπτα «Βάστα Σόιμπλε»;

Ο Κούλης αυτό το βιολί ξέρει, αυτό παίζει.  
Έτσι η “ιερή αγανάκτηση” του για την, μέχρι τέλους, προάσπιση των συμφερόντων των νταβατζήδων της τηλεοπτικής δημοκρατίας τον ανέβασε στα κεραμίδια, στο μιούζικαλ της διαπλοκής:

«Ο βιολιστής στη στέγη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου