Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

“Φσστ   Μπόινγκ”



Ο Ιταλός φιλόσοφος, συγγραφέας, πολιτικός και αγωνιστής της Αριστεράς, Αντόνιο Γκράμσι θεωρούσε ότι η σοβαρότητα της άρχουσας τάξης (της Αστικής τάξης) παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση και στην ψυχολογία των διευθυνόμενων τάξεων  (της Μεσαίας και της Εργατικής τάξης).
Στην Ελλάδα λοιπόν η Αστική τάξη, αν χαρακτηρίζεται ελλιποβαρής ως προς τα Εθνικά χαρακτηριστικά της, βεβαιωμένα θεωρείται σούργελο ως προς την πλήρη απουσία κάθε βαθμίδας σοβαρότητας.

Σε μια χώρα όπου την  - κατ’ αποκοπή-  καθημερινή έκφραση της άρχουσας τάξης, έχει αναλάβει κάποιος που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μπογδάνος και που κατά καιρούς έχει χαρακτηριστεί: Αμοραλιστής, Κυνικός, Στρεψόδικος, Τρομολάγνος, Συκοφάντης, Υβριστής, Μπαγαπόντης, Κατεργάρης, Παραπλανητικός, Παραπειστικός,  Εξαπατητικός, Απατηλός, Χειραγωγός, Μηδενιστής, Κακοήθης, Αχρείος (αναφέρω μόνο όσα κατά καιρούς του έχουν αποδοθεί) και που τον συναγωνίζεται επάξια κάποιος (ανάλογα  χαρακτηριζόμενος) Θάνος Τζήμερος, τότε η άρχουσα τάξη της χώρας αυτής είναι ……. “Φσστ  Μπόινγκ”.


Σε μια χώρα όπου δεν θεωρείται -και δεν προβάλλεται πουθενά- ως είδηση η διαγραφή του συνόλου των χρεών όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας που νοσηλεύτηκαν στα Δημόσια Νοσοκομεία μέχρι το 2015, και προβάλλεται ως σημαντική είδηση το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη που γράφει στο «ΠΡΩΤΟ ΦΛΕΜΑ» του, πόσο τον διώκει (πολιτικώς) η κυβέρνηση επειδή τον τσάκωσαν (με την προβιά στον ώμο) στα Γαλλο-Ελβετικά σύνορα με 5 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα και που ο αντιπρόεδρος της Νουδου (ο Άδωνις ντε)  προτρέπει το πόπολο να μελετήσει και να διαδώσει παντοιοτρόπως τα πάθη του Θέμου,  τότε η άρχουσα τάξη της χώρας αυτής είναι ……. “Φσστ  Μπόινγκ”.

Σε μια χώρα όπου, ενώ ακόμα μαστίζεται από την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, αναβιώνει η λογική των «Κωστοπουλολυμπέρηδων»  της illustration και glamorous δεκαετίας του 1990, με τους φανταχτερούς γάμους (Τόλμη) του Ρουβά με την Ζυγούλη -παρουσία των τεσσάρων παιδιών τους- αλά Μπραντ Πιτ με Αντζελίνα Τζολί (Γοητεία), με σιλικονούχα κουμπάρα και  φρυδάτο κουμπάρο (Δυναστεία), με καλεσμένους τους Κούλη, Φώφη και  Μπουμπούκο,  τότε η άρχουσα τάξη της χώρας αυτής είναι ……. “Φσστ  Μπόινγκ”.

Σε μια χώρα όπου η Κεντρώα Σοσιαλδημοκρατική παράταξη που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ή ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ («Σαράφης στα Τρίκαλα Σαράφης στο Παρίσι») και που ακόμα υπερασπίζεται τα ορφανά Άκη, Γιάννο, Τσουκάτο, Μαντέλη, και που εκπροσωπείται  από τον Βασίλη Κεγκέρογλου που απευθυνόμενος στον υφυπουργό ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, είπε μέσα στη Βουλή, εις άπταιστα Γαλλικά “Θρασίμι! Ε, θρασίμι! Θρασίμι! 'Άντε να πας στο βούρκο σου! 'Άντε μπράβο!” συνεπικουρούμενος από τον γίγαντα Ανδρέα Λοβέρδο που προέτρεψε τον υφυπουργό “Κάν’ τη για έξω”,  τότε η άρχουσα τάξη της χώρας αυτής είναι ……. “Φσστ  Μπόινγκ”.

Σε μια χώρα όπου ο ενεργός Αεροπαγίτης Μπάμπης Αθανασίου μεταπηδά το 2012 στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Αντώνη Σαμαρά, όπου ο Παναγιώτης Πικραμένος δικαστικός του ΣτΕ, υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991-1993, ενώ ήταν στο ΣτΕ και στη συνέχεια από το 2009 έως το 2012 υπήρξε Πρόεδρος του ΣτΕ σα να μη συνέβη τίποτα, όπου ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος (πριν αναλάβει Πρόεδρος το 2012) υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη από το 1998 έως το 2001,  ξεσηκώνεται κουρνιαχτός κατά των καταπατητών της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης" επειδή η συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ανέλαβε θέση νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, τότε η άρχουσα τάξη της χώρας αυτής είναι ……. “Φσστ  Μπόινγκ”.


Επειδή πάντα υπάρχει «κάτι να (σας) καίει»……………“Φσστ  Μπόινγκ”. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου