Πέμπτη 3 Μαΐου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

«Της  κακομοίρας»



Εκεί στην ΝουΔου, όσο περνάει ο καιρός, όσο διαψεύδονται οι προβλέψεις της επερχόμενης καταστροφής αλλά και οι άλλες, για τον χρόνο που θα «εξαναγκαστεί» ο Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές, τόσο γίνεται κυριολεκτικά «της κακομοίρας» και συνάμα του «Ζήκου» το ανάγνωσμα.

Γιατί όπως ο μπακαλόγατος Ζήκος νόμιζε ότι αυτός έκανε κουμάντο στο μαγαζί και όχι το ξεμωραμένο αφεντικό του («ο μπεμπέκος»), έτσι και ο αρχηγός Κούλης νομίζει ότι αυτός διαφεντεύει το κόμμα και όχι η Σαμαρική φράξια, ή και «Ακροδεξιά του Κυρίου» ονομαζόμενη.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική και είναι πασίδηλη, τόσο στην ταινία όσο και στην Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο θα θυμάστε όλοι ότι η ταινία τελειώνει με τον «Ζήκο» και τον «μπεμπέκο» να χάνουν τις αγαπημένες τους (που τις θεωρούσαν και σίγουρες) και να μένουν κυριολεκτικά με την μπουκάλα στο χέρι.
Ακριβώς το ίδιο προδιαγράφεται και στη ΝουΔου με τον «μπακαλόγατο Κούλη» και τον «μπεμπέκο Σαμαρά».
 Εκεί λοιπόν στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως έχουν μπερδέψει απολύτως το κομματικό με το εθνικό συμφέρον.
Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο τρόπος που πολιτεύονται θα τους επιφέρει έστω κάποιο μικρό κομματικό όφελος. Για να μην πω το αντίθετο.

Πριν λίγες μέρες μας επισκέφτηκε ο Γιούνκερ ο οποίος μίλησε με τον ΠτΔ, τον πρωθυπουργό, με τον αρχηγό της ΝουΔου, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, και εξήρε το καλό έργο που έχει γίνει από την κυβέρνηση της Ελλάδας.
Μίλησε για “καθαρή έξοδο στις αγορές”, ότι “η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο θα είναι μία κανονική χώρα” και στηλίτευσε τις Στουρναροϊδέες για “προληπτική γραμμή στήριξης”.
Μούγκα ο Κούλης.
Aλλά η μπουκλίτσα-Σπυράκη το χαβά της με τα ακατάληπτα περί επικίνδυνων καταστροφέων.

Αμέσως μετά μας επισκέφτηκε ο Άνχελ Γκουρία του ΟΟΣΑ και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής ενδιαφέροντα:
Οι προσπάθειες της Ελλάδας δικαιώνονται”, “Τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, και μάλιστα μακροπρόθεσμα”, “Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ, εσείς επαναφέρατε την Ελλάδα πίσω, από το χείλος του γκρεμού”.
Μούγκα ο Κούλης.
Aλλά η μπουκλίτσα-Σπυράκη το χαβά της με τα ακατάληπτα περί επικίνδυνων καταστροφέων.

Πως μπορείς να πείσεις ότι έρχεται η καταστροφή όταν λέγονται αυτά που ειπώθηκαν από τα πιο επίσημα χείλη;
Και ποίων τα χείλη παρακαλώ;
Των πολιτικών φίλων του Κούλη.
Βλέπεις δεν μπορεί να ισχύει το λαϊκό ρητό «ο άντρας μου είναι κερατάς και εγώ καλή γυναίκα», εκτός και αν υιοθετήσουμε τις επικίνδυνες απόψεις του ογκόλιθου της πολιτικής -βουλευτή της ΝουΔου- Κωνσταντίνου Τασούλα: “...έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, μπλέξαμε βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας” ή όπως έγραψε ο ποιητής Νίκος Καρούζος:
Την Καλησπέρα μου στα Ιδανικά σας”.

Για να μην μιλήσουμε για το Σκοπιανό που η ΝουΔου, για να αντιπολιτευθεί τον ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τη θέση της, αναγκάζοντας τον Γιούνκερ, στην συνάντηση του με τον Κούλη, πίσω από τις κλειστές πόρτες, να του ρίξει εξάψαλμο για “αντιευρωπαϊκή πολιτική συμπεριφορά”.

Για να μην μιλήσουμε για την ταύτιση ΝουΔου με τον κουμπάρο Μαρινάκη (που διώκεται για κακουργήματα) και τηλεφωνεί «για παροχή εξηγήσεων», μεσάνυχτα,  στον Κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Για να μην μιλήσουμε για τις offshore του Μπουμπούκου και της Μαρέβας, διότι:

Θέλει η φοροφυγάδα να κρυφτεί μα οι offshore δεν την αφήνουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου