Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

«Στο Βιλαμπάχο  ακόμα  τρίβουν»



Ο νεποτισμός στην Ελλάδα, ανέκαθεν,  λειτουργούσε με την ακρίβεια της εξελικτικής αλληλουχίας ενός φυσικού φαινομένου. Όπως πραγματώνεται ο κύκλος των σεληνιακών φάσεων ή όπως διαγράφει την τροχιά της η γη περί τον ήλιο, με τον ίδιο τρόπο πίστευαν ότι και ο νεποτισμός θα εξελισσόταν αδιαλείπτως και  αενάως.
Έτσι «κατά τον ρουν των γεγονότων», ο γιός (ή η κόρη) διαδεχόταν τον πατέρα, ο ανιψιός τον θείο και ο γαμπρός τον πεθερό.

Η διοίκηση του κράτους ήταν διασφαλισμένη, το δημόσιο περιβάλλον τιμαριοποιημένο (προς πώληση λιανικώς), η ιδεολογία που μεγάλωναν γενιές και γενιές ψηφοφόρων ήταν: “Έτσι και τρούπωσα, τρούπωσα”, και η απάντηση των «Άριστων» -  διαδόχων της εξουσίας (κληρονομικώ δικαιώματι) στο ερώτημα: “Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι; / Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;” ήταν μία και μοναδική: “Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά και κείνα…..αρκεί να είναι κάτω από κάποια  offshore.

Στο περίγραμμα αυτό, κάθε αποχή τους από την εξουσία είναι καταστροφική, κάθε μέτρο εξυγίανσης του δημοσίου είναι συμμοριτισμός και κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού και θεσμικής λειτουργίας του κράτους ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία. Τι δεν κατάλαβες;

Η διολίσθηση σε Σαμαρικές, ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις της «Κούλιας»  ΝουΔου, δεν αποτελεί παρά φύσιν εξέλιξη, ούτε μέγιστη έκπληξη, καθότι η –με κάθε τρόπο-  προσπάθεια ανακατάληψης της εξουσίας και του κράτους-λάφυρο, δεν εξηγείται με όρους πολιτικής, ιδεολογίας ή έστω κοινής λογικής.
Έλεγε, γι’ αυτή την περίπτωση, ο Ισπανός ποιητής Miguel de Unamuno: “Εκείνο που μισεί περισσότερο ο φασισμός είναι η νοημοσύνη.
Πώς λοιπόν να εξηγήσεις τα αυτονόητα, όταν δεν εμπεριέχονται σε καμία νοηματική διεργασία;

Παράλογοοοοο” Ι: Το ακραίο εθνικιστικό κόμμα των Σκοπίων VMRO-DPMNE κάνει συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και επιθέσεις, καταγγέλλοντας την  συμφωνία ως ξεπούλημα και προδοσία. Όπως και η ΝουΔου.
Το  VMRO-DPMNE ζητάει την καταψήφιση και μη εφαρμογή της συμφωνίας επειδή εμπεριέχει όλες τις θέσεις των απέναντι.  Όπως και η ΝουΔου.
Το VMRO-DPMNE ζητάει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους να μην επικυρώσει την συμφωνία. Όπως και η ΝουΔου.
Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται, ότι με αυτή την συμφωνία, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σκοπιανών εθνικιστών!

Παράλογοοοοο” ΙΙ: Ο Σαμαράς που, ως υπουργός των εξωτερικών το 1992, δημιούργησε το πρόβλημα με τα Σκόπια, ο Σαμαράς που αμέσως μετά –με πρόσχημα το ονοματολογικό- έριξε την κυβέρνηση του Κώστα  Μητσοτάκη, ο Σαμαράς που ως πρωθυπουργός έσυρε την ΝουΔου σε ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις (καμία σχέση με αυτές που εξέφραζε ο Καραμανλής και η Ντόρα το 2008), σήμερα κρατάει όμηρο τον Κούλη με την απειλή της διάσπασης ή της γέννησης νέου κόμματος δεξιότερα της ΝουΔου.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι άλλαξε θέση στο πρόβλημα με την ονομασία της πΓΔΜ!

Παράλογοοοοο” ΙΙΙ: Ενώ η πΓΔΜ, μέχρι σήμερα, έχει αναγνωριστεί και αποκαλείται «Μακεδονία» από 140 χώρες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έβαλε:
Και αλλάζουν το όνομα τους.
Κατεβάζουν τα αγάλματα του αλυτρωτισμού.
Αλλάζουν τα ονόματα αεροδρομίων και εθνικών οδών.
Αλλάζουν το σύνταγμα τους.
Δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την  αρχαία Μακεδονία.
Στέλνουν επιστολές σε όλα τα κράτη, να τους αναγνωρίσουν ως «Βόρεια Μακεδονία».
Κατά τα λοιπά ο Τσίπρας είναι προδότης!

Όταν κάποιοι προωθούν την Ειρηνική και Δημοκρατική συνεργασία στα Βαλκάνια, αποτρέπουν τις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν, θέτουν τέλος στον κακόφημο όρο «Βαλκανιοποίηση», κάποιοι άλλοι Ελλαδέμποροι, «μπατριώτες», πατριδοκάπηλοι, επιμένουν καταστροφικά, και:

«Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου