Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία

του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Άλλος  με  την  βάρκα  μας



«Παρά να τα πάρει άλλος, κάλλιο εγώ που ‘μαι κουμπάρος» λέει ο λαός, που έτσι εξηγείται  γιατί η κουμπαριά αποτελεί σεβαστό  θεσμό στην Ελληνική κοινωνία, και ούτως δικαιολογείταιπου ο Μητσοτάκης  είχε μακρά πολιτική καριέρια, ενώ προκόψαν όλα («λαμπρές σταδιοδρομίες») τα παιδο-γαμπρο-ανηψο-εγγονά του, με τις εκατοντάδες κουμπαριές  που έκανε στην Κρήτη.

Η διαφθορά στην Ελλάδα είναι σαν την «Λερναία ύδρα», όσα κεφάλια και να κόψεις περισσότερα φυτρώνουν. Πόσω μάλλον ότανουδείς (από το σύστημα) ενδιαφέρεταινα κόψεικανένα κεφάλι (από το σύστημα). Αλλιώς τι  «σύστημα» θα ήταν διάολε;

Η «Αγία οικογένεια» των Μητσοτάκηδων (με τις ποικιλόχρωμες παραφυάδεςκαι τις πολυσύνθετες απολήξεις) δεν αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του διεφθαρμένου  συστήματος,  γιατί   βρίσκεται   στην καρδιά του. Ακριβώς στον πυρήνα του. Είναι δηλαδή το ίδιο το σύστημα.  Για την ακρίβεια είναι το «δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ» (που μαθαίναμε στο σχολείο) του συστήματος, δηλαδή το DNAτου.

Στον πυρήνα του πυρήνα,σήμερα, της «επίτομης Μητσοτακιάδας» δεν βρίσκεται ο αποσυρθείς «Πατριάρχης» που κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, δεν βρίσκεται ο Αρχηγός της ΝΔ και επίδοξος πρωθυπουργός που κινεί τα χεράκια από το προσκήνιο (κάποτε μας δείχνει και το μεσαίο του δάχτυλο), αλλά η πρωθυέρεια Ντόρα που παλεύει να κρατήσει άσβεστη την οικογενειακή φλόγα επιτιθέμενη και βρίζοντας χυδαία («Φασίστες, ψεύτες, απατεώνες, επικίνδυνοι, ανίκανοι», κ.λ.π. εμπριμέ).

Γιατί; Γιατί:
Είναι ο μπαμπάς της Ντόρας που σε όλα τα λεξικά, δίπλα στο λήμμα: Αποστασία ή Ιουλιανά του 65 θα βρεις πρώτο το όνομα του.

Είναι ο μπαμπάς της Ντόρας που έγινε γνωστός για την «νόμιμη» συλλογή αρχαιοτήτων του, μέρος της οποίας έκανε δωρεά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης.

Είναι ο μπαμπάς της Ντόρας που πήρε δάνειο 300.000€, πριν δέκα χρόνια για τον «Κήρυκα» Χανίων και ξέχασε να πληρώσει έστω και ένα ευρώ, όπως ξέχασε να πληρώσει και τους εργαζόμενους του.

Είναι ο σύζυγος της Ντόρας που ξέχασε, πριν από 3 χρόνια, να συμπεριλάβει στο «πόθεν έσχες» 1.000.000€.

Είναι ο αδελφός  της Ντόρας που ξέχασε να συμπεριλάβει στο «πόθεν έσχες»τα εισοδήματα της συζύγου του Μαρέβας, γιατί λέει ήταν εν διαστάσει.

Είναι η κόρη της Ντόρας που λάμβανε αμοιβή 320.000€ ετησίως από τον Ερυθρό Σταυρό, του φυλακισμένου για απάτες Προέδρου κ. Μαρτίνη.

Είναι ο αδελφός της Ντόρας Κούλης που «αγόρασε» από την Siemensεξοπλισμό γραφείου 250.000€ και τον πλήρωσε επτά χρόνια μετά, αφού είχε σκάσει το σκάνδαλο.

Είναι η Ντόρα που, σαν Υπουργός Εξωτερικών, της «διέφυγε» ο οικογενειακός φίλος  κ. Χριστοφοράκος.

Είναι η σύζυγος (Μαρέβα) του αδελφού της Ντόρας (Κούλη) που είναι συνέταιρος του κ. Παπασταύρου.

Κυρίως όμως είναι το κόμμα (ΝΔ) της Ντόρας, που είχε πρωθυπουργό τον μπαμπά της, που έχει Αρχηγό τον αδελφό της, που έκανε παιχνίδι με όλους τους Τραπεζίτες (όπως ο Λαυρεντιάδης της PROTONBANKκαι ο Ρέστης της FBB), που στηρίζει τους Καναλάρχες, τα θαλασσοδάνεια, την παράνομη λειτουργία των μέσων, που έστησε το Βατοπέδι, που έκανε δουλειές με την Siemens, που χρωστάει 200 εκατομμύρια, που έκλεισε την ΕΡΤ, που απέλυεσωρηδόν εργαζόμενους, που δημιούργησε το σκάνδαλο του Τ.Τ., που πούλησε τον ΟΤΕ, που έχασε τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, που συνεχίζει να έχει  επίλεκτα μέλη τους  Παπασταύρους και Σκλαβούνους. 


«Άλλος με τη βάρκα μας».


Αυτή η βρωμιά δεν καθαρίζει καθόλου εύκολα.  Εξάλλου «Καθαρό πράγμα δεν είναι ότι πλύθηκε  αλλά  ότι δεν λερώθηκε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου