Παρασκευή 19 Μαΐου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Δημοκρατία   Ε.Π.Ε.  =  Φασισμός  Α.Ε.   



 “Η Δημοκρατία δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο, αλλά ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά” ανάφερε στην πρώτη του τοποθέτηση ο Νίκος Δένδιας στην Βουλή, μετά το επεισόδιο χειροδικίας και καθύβρισης του από τον Κασιδιάρη, επειδή «τόλμησε» να περάσει μπροστά του ενώ αυτός μίλαγε.
Σωστά. Αφού λοιπόν συμφωνούμε ότι η Δημοκρατία απαιτεί συνεχή και καθημερινό αγώνα, πρέπει επίσης να συμφωνήσουμε ότι κάθε τι άλλο την  αποδυναμώνει επικίνδυνα, ιδίως όταν  απέχουμε της μάχης για λόγους κομματικού συμφέροντος.

Να συμφωνήσουμε πάραυτα ότι όταν τα χτυπήματα κάτω από την μέση χρησιμοποιούνται για να αποδυναμώνουν τον αντίπαλο μας, όταν οι «μονταζιέρες» επιλέγονται γιατί η συκοφαντία μας  βολεύει, όταν κλείνουμε κρυφά το μάτι στα γκρουμπούσκουλα του φασισμού γιατί εποφθαλμιούμε τους ψηφοφόρους τους,  όταν έχουμε σε πρωτοκλασσάτες κομματικές θέσεις  -εκ μεταγραφής-  πρώην στελέχη τους γιατί απευθύνονται καλύτερα στο ακροατήριο του φασισμού, τότε η Δημοκρατία γίνεται  περιορισμένης ευθύνης και ο φασισμός ανεξέλεγκτης εφαρμογής.

Όταν ο Νίκος Δένδιας πριν λίγο καιρό έλεγε στην Βουλή “ο κ. Υπουργός φαντάζομαι θέλησε ως αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας την οποία παρέχει διαπραγματευόμενος, αν θυμάμαι καλά, να έχει συνάντηση για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Λοιπόν έτσι που το πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει”, χωρίς να αντιλαμβάνεται(;) πόσο ρατσιστικό, σεξιστικό και εν τέλει φασιστικό ήταν το αστειάκι του και πόσο διευκολύνεται έτσι ο ολοκληρωτισμός σαν στάση ζωής.

Έτσι όμως η Δημοκρατία γίνεται Ε.Π.Ε. και ο Φασισμός Α.Ε.

Όταν μετά το, ακραία, φασιστικό επεισόδιο στο κοινοβούλιο  και την δήλωση του αποπεμφθέντος Κασιδιάρη “γ@μησ@ μια αδελφή και αποχώρησα” το γραφείο τύπου της Ν.Δ. βγάζει ανακοίνωση με περιεχόμενο: “Η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκο Δένδια δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, τότε με εμετικό τρόπο διολισθαίνεις στον φασισμό, όπως ακριβώς πράττουν (με ανάλογες δηλώσεις) ο φίλα προσκείμενος (τόσο στην Ν.Δ. όσο και στην Χ.Α.) Άρης Προτοσάλτε, ο εφαπτόμενος της Χ.Α. Άδωνις Γεωργιάδης (προερχόμενος από το ΛΑΟΣ και ο οποίος, ως γνωστόν, δήλωνε ότι έπαιρνε δώρα με αφιερώσεις από τον Στυλιανό Παττακό) και αυτός που πρώτος μίλησε “για το γνήσιο λαϊκό κίνημα της Χ.Α.  δηλαδή ο γνωστός και καθόλου εξαιρετέος Ανδρέας Λοβέρδος.

Έτσι όμως η Δημοκρατία γίνεται Ε.Π.Ε. και ο Φασισμός Α.Ε.

Όταν ο  δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Αγγελίδης από την εκπομπή του είπε, επί λέξει: “Είναι πολλοί που λένε ότι μεταξύ δυο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος… Ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος, απέναντι στην ακροδεξιά και νεοφασίζουσα υποψήφια”, έπεσαν να τον φάνε οι «φιλελέδες» χουλιγκάνοι, διότι – είπαν- εξίσωσε τον Μακρόν με τη Λεπέν.

Έτσι όμως η Δημοκρατία γίνεται Ε.Π.Ε. και ο Φασισμός Α.Ε.

Όταν στην Βουλή  μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Άντρους Άνσιπ (συντηρητικός φιλελεύθερος), με θετικά λόγια για την Ελληνική Οικονομία, και η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου τον μάλωσε λέγοντας: “Μας εξέπληξε λίγο που δώσατε συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της Ελληνικής οικονομίας. Ελπίζω όσο είστε εδώ να μπορέσετε να δείτε λίγο την πραγματικότητα από κοντά”, τότε το Εθνικό συμφέρον υπολείπεται του κομματικού.

Έτσι όμως η Δημοκρατία γίνεται Ε.Π.Ε. και ο Φασισμός Α.Ε.


Όταν πολεμάς το διαφορετικό, επικρατεί ο Ναζισμός:

Ein Volk, ein Reich, ein Führer
(ένα λαός, μια χώρα, ένας αρχηγός).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου