Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Ένας  Κυριάκος  δρόμος



Με το κλείσιμο της, οπωσδήποτε κομβικής, 2ης αξιολόγησης και των συνεπακόλουθων της (παρελκόμενα τα λέγαμε στο στρατό), η χώρα έχει περάσει  σε ένα άλλο, ποιοτικά ανώτερο και  σίγουρα πιο ανεξάρτητο (από την άποψη της εσωτερικής διαχείρισης), επίπεδο.
Τα από δω και πέρα βήματα, για να αντιστρέψουν το κλίμα και για να είναι αποδοτικά και επ’ ωφελεία της χώρας, απαιτείται να είναι συγχρονισμένα και με την οφειλόμενη minimum συναίνεση από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού λεγόμενου τόξου.

Εδώ ακριβώς είναι τα «κουμπιά της Αλέξαινας» και οι «ξεκούμπωτες ρόμπες», γιατί οι απαραίτητοι εσωτερικοί «συμπαίκτες» θυμίζουν έντονα έναν στίχο του Γ. Σεφέρη:
Κύριε, όχι μ' αυτούς. Ας γίνει αλλιώς το θέλημά Σου”.

Η Ν.Δ. του αρχηγού Κούλη, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή την περίοδο της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς, λειτουργούσε εξόφθαλμα υπονομευτικά, κραδαίνοντας ως λύση την πιο ακραία φιλελεύθερη αντζέντα, που αποτελούσε –καθόλου τυχαία-  τον μεγάλο χορηγό στην φανέλα της «Εθνικής Γερμανίας» του κόουτς Σόιμπλε.

Και αφού ο «γλίστρας» και ο «γλίτσας» δεν επιβεβαιώθηκαν, και προκειμένου να γλυτώσουν (έτσι νομίζουν) την καταστροφή οι καταστροφολόγοι, το γύρισαν στο μόνο πολιτικό οπλοστάσιο που διαθέτουν, της επικοινωνίας και της «ενημέρωσης».

Άλλωστε έχει δομηθεί (με πολυετή διαπλοκή) ένα status που αποτελεί απλησίαστο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς όλα τα Μέσα (έντυπα και ηλεκτρονικά) είναι, με καθολικά  διαστρεβλωτικό και απροκάλυπτο τρόπο, εχθρικά προς την  κυβέρνηση.

Έτσι ο μεσαίωνας των «φιλελέ» ξεβράστηκε όταν, πολύ πρόσφατα, η ΝουΔου ζήτησε την αποπομπή της  Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ γιατί οι απόψεις της, όχι στην δημόσια τηλεόραση, στον προσωπικό της λογαριασμό σε κάποιο  μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν άρεσαν του Κούλη!!!

Το καλύτερο όμως ακολούθησε αμέσως επόμενα.
Μετά 3 χρόνια που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση του «Noor 1» (των 2,1 τόνων ηρωίνης) έβλεπε απλώς ένα «πλοίο φάντασμα» χωρίς καν να ζητάει επιτακτικά την διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, ξαφνικά προσφέρει την ευρεία προστατευτική ομπρέλα της στον Β. Μαρινακή, που ωστόσο δεν έχει κατηγορήσει κανείς καθώς οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται.

Βέβαια είναι πολύ τραγικό για να γελάσει κανείς, αλλά όταν ο Μαρινάκης αποκτούσε  τηλεοπτική άδεια (με τον διαγωνισμό Παππά) η ΝουΔου έλεγε ότι “η κυβέρνηση δίνει άδεια στο Noor 1”, και τώρα που ο Μαρινάκης απέκτησε τον ΔΟΛ, η ΝουΔου λέει ότι “η κυβέρνηση στοχοποιεί τον Μαρινάκη με το Noor 1”.

Από την ευθεία στοχοποίηση στην απόλυτη προστασία η απόσταση είναι «ένας Κυριάκος δρόμος».

Από την άλλη ο Μαρινάκης (που είναι αθώος ακόμα, χωρίς κατηγορία) εμφανίζεται ένοχος στα μάτια όλων επειδή, εμφανώς, τρέχει να κρυφτεί στην αγκαλιά του Κούλη προσφέροντας του (μιντιακή) «γη» και (επικοινωνιακό) «ύδωρ».
Ακόμα και η σοβούσα αντιπαλότητα και μεγάλη έχθρα του Μαρινάκη με τον Αλαφούζο σίγησε, όταν έδωσε το σύνθημα με την μπαγκέτα του ο Κούλης. Εχθρός τώρα είναι ο Σαββίδης.

Όταν τα πολιτικά συμφέροντα επιλέγουν ποιοι επιχειρηματίες (ανάλογα με την θέση τους στο μιντιακό status) είναι ένοχοι και ποιοι αθώοι, τότε έχουμε πρόβλημα.

Όταν τα Μέσα του Μαρινάκη λασπολογούν και απεργάζονται την πολιτική εξόντωση του Καμμένου, τότε έχουμε πρόβλημα.

Όταν ο Μαρινάκης θυμηθεί ποιους επιχειρηματίες (Βγενόπουλος, Ψυχάρης, Παπασταύρου) έβαλε υπό την προστασία της η ΝουΔου και που τελικά κατέληξαν, τότε θα καταλάβει ότι έχει πρόβλημα.

Ένας παλιός  αξιακός κανόνας λέει:
Όταν μπαίνεις στον βούρκο κολλάς και ή θα πιαστείς ή θα πνιγείς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου