Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Έχει  “εσωτερικά Εξάρχεια” το ΠΑΜΑΚ; 



Έτσι όπως πολιτεύεται ο αρχηγός της ΝουΔου, δεν μπορείς παρά να δικαιώσεις απόλυτα τον  λόγο του συγγραφέα  Αντρέ Μωρουά όταν έλεγε: “Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθεί κανείς τη γνώμη του, αλλά να την ξέρει.
Ειδικότερα δε στην περίπτωση του αρχηγού Κούλη, επειδή αυτό που κάνει εμμονικά είναι να αντι-πολιτεύεται, μπορεί  κάποιος δικαίως να ισχυριστεί ότι  δεν ξέρει σε κανένα θέμα την γνώμη του, απλά και μόνο γιατί δεν έχει σε τίποτα γνώμη.
Το σταθερό του μότο είναι: “Που είναι ο Τσίπρας; Ε, εγώ είμαι ακριβώς απέναντι.

Ακόμα και αν ο Τσίπρας προσχωρήσει στις θέσεις του Κούλη (όπως αναγκάστηκε να το κάνει τον Ιούλιο του 2015), ακόμα και αν ο Κούλης ψηφίσει μαζί με τον Τσίπρα, την δική του –δεξιά- πολιτική πρόταση (όπως αναγκάστηκε να το κάνει τον Αύγουστο του 2015), ο Κούλης θα αντιπολιτεύεται την πολιτική του πρόταση γιατί εφαρμόζεται, και μάλιστα επιτυχώς, από τον Τσίπρα.

Αυτή λοιπόν η, κατά το ΠΑΜΑΚ και τον «γίγαντα» Ν. Μαραντζίδη, πολιτική πρακτική (που αποτελεί την συμπυκνωμένη αποτύπωση της πολιτικής ανάλυσης μιας αμοιβάδας) είναι που καταγράφει –εσχάτως- την δημοσκοπική  διαφορά της ΝουΔου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τουλάχιστον 12 μονάδες, ενώ “δίνει αέρα αυτοδυναμίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μην νομίσετε δε ότι η διαφορά αυτή, “που τείνει να παγιοποιηθεί” είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι αποτέλεσμα σκληρού καθημερινού αγώνα.

Κάθε φορά που κάποιος μνημονιακός, τροϊκανός Ευρωπαίος (όπως Γιουνκέρ, Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ, ακόμα ακόμα και ο Σόιμπλε-“Θε μου σχώρα με, πάει χάλασε κι αυτός”) μιλάει για το come back της Ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα, ο Κούλης με τ’ άλλα παιδιά (π.χ. Μιράντα Ξαφά) δίνουν τον «υπέρ πάντων» αγώνα για να μην γυρίσει σελίδα η χώρα, “γιατί ο Τσίπρας είναι η καταστροφή του τόπου.”
Ακριβώς τότε είναι που η ΝουΔου «τσιμπάει» λίγο ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, για λογαριασμό του  ΣΚΑΕΙ. 

Κάθε φορά που κάποιο «γεράκι» πέραν του Ατλαντικού (Λαγκάρντ, ακόμα ακόμα και ο Τράμπ-“Θε μου σχώρα με, πάει χάλασε κι αυτός”) μιλάνε για την ανάγκη της απομείωσης του χρέους και κάθε φορά που οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την Ελληνική οικονομία, ο Κούλης με τ’ άλλα παιδιά (π.χ. Άδωνις Γεωργιάδης) μιλάνε για ψεύτικα στοιχεία της Ελλάδας, για νέα κρυφά δημοσιονομικά μέτρα, για απαράδεκτη στάση των Αμερικανών που στηρίζουν τον Τσίπρα, ενώ αυτός “ψηφίζει στην Βουλή την αλλαγή φύλου”!!!
Ακριβώς τότε είναι που η ΝουΔου «τσιμπάει» λίγο ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, για λογαριασμό του  ΣΚΑΕΙ. 

Κάθε φορά που το σύστημα «Εργάνη» δείχνει μείωση της ανεργίας  ή και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ο Κούλης με τ’ άλλα παιδιά (π.χ. Γιάννης Βρούτσης) σπεύδει να αποδομήσει τα στοιχεία, παρουσιάζοντας το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων που καταγράφηκε για τον μήνα Νοέμβριο, γιατί αυτός ο μήνας τον βολεύει, αφού είναι ο μήνας λήξης της θερινής εποχικής απασχόλησης.
Φυσικά, παράλειψε εσκεμμένα τα στοιχεία που δείχνουν την εικόνα της απασχόλησης τους τελευταίους 11 μήνες (ως σύνολο) και επικεντρώθηκε μόνο στον μήνα Νοέμβριο.
Ακριβώς τότε είναι που η ΝουΔου «τσιμπάει» λίγο ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, για λογαριασμό του  ΣΚΑΕΙ. 

Παραφράζοντας τον άλλο «γίγαντα» Στέλιο Ράμφο, αναρωτιέται κανείς:
Είναι τα εσωτερικά Εξάρχεια του ΠΑΜΑΚ που παράγουν την εξωτερική (δημοσκοπική) εξαχρείωση;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου