Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Serial  Killer




Μία διαχρονική αλήθεια, που αποτελεί συνάμα και απάντηση σε όσους αποστρέφουν –αηδιασμένοι- το βλέμμα από την πολιτική είναι η ρήση (καθόλου Hoax) του Πλάτωνα:
Η μεγαλύτερη τιμωρία, όταν δεν ασχολείσαι με την πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

Η περίπτωση του Κούλη «κουμπώνει γάντι» στο Πλατωνικό απόφθεγμα, καθώς  έχει οδηγήσει τους εχέθρονες Νεοδημοκράτες να κουνάνε το κεφάλι τους απογοητευμένοι, κάθε φορά που ο «άριστος» μιλάει δημόσια, καθώς αυτό που «λούζονται» είναι το αποτέλεσμα της δικής τους αβλεψίας στις  εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού.
Άλλωστε ο αρχηγός με την άγνοια κινδύνου που τον διακατέχει, εξοβελίζει την πραγματικότητα, κατακρημνίζει τις ανθρωποκεντρικές ιδέες και σκοτώνει όποιο λόγιο λόγο του βρεθεί εύκαιρος, αυτογελοιοποιούμενος, με την βεβαιότητα που έχουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τους χρωστάει, ότι είναι προορισμένοι για  εθνοσωτήρες και ότι δικαιωματικά πρέπει να πρυτανεύουν ως «άριστοι».

Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι, καθώς με μεγάλη ευκολία σκοτώνουν χαρακτήρες, ιδέες, ακόμα και επιστημονικά θεωρήματα.
Γίνονται κανονικοί serial killers της πολιτικής, του ανθρωπισμού, της φιλοσοφίας, των επιστημών.

Κάθε μία από τις γνωστές δημόσιες τοποθετήσεις του «μεγάλου μανιτού» μπορεί –κατά μόνας-  να προκαλεί απορία, θλίψη, χαχανητά ή ξεκαρδιστικά γέλια, αλλά όλες μαζί σίγουρα προκαλούν  ανατριχίλα και τρόμο, από τον τρόπο σκέψης και την αμετροέπεια του «άντε να φεύγετε γιατί, κληρονομικώ δικαιώματι, έχω να κυβερνήσω».

Ποτ πουρί από την σκέψη του αρχηγού:

“Ίσως ο Ρουσώ και η έννοια της διάκρισης των εξουσιών να σας είναι λίγο ξένοι,...δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας”, δήλωσε χλευάζοντας τον Τσίπρα, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει όσα ένας κακός μαθητής δημόσιου λύκειου, ότι δηλαδή η διάκριση έγινε από τον Μοντεσκιέ.
Φυσικά στο μίξερ της σκέψης του οι εξουσίες δεν διακρίνονται μεταξύ τους, είναι αχταρμάς.

Έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην εξορία... ήμουν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών στη χούντα” δήλωσε αργότερα, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει την αντίδραση του βροντερού γέλιου, αλλά κυρίως την μέγιστη ύβρη προς τα πρόσωπα των αληθινών και ανυστερόβουλων αγωνιστών.

“Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία”, δήλωσε τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.
Αρχηγός πολιτικού κόμματος ή καναλάρχης; Μάλλον ο μεγαλύτερος πολιτικός εκπρόσωπος των καναλαρχών.

Δεν φταίμε εμείς αν όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια” διακήρυττε στη βουλή σε συζήτηση για το νομοσχέδιο περί ΑΕΙ.
Προφανώς, για τον πορφυρογέννητο αρχηγό, οι κοινωνικές ομάδες είναι μία και η χρήση του πληθυντικού γίνεται για λόγους ευγενείας.

Στο σχετικό νομοσχέδιο ανάφερε στην τοποθέτηση του: “Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό... μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος.” (;;;;;)

“Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει”, έγραψε στο twitter.
Φυσικά στο μυαλό του Κούλη ο βιασμός της φύσης δεν είναι το πρόβλημα, ενώ η αυστηρή εφαρμογή του K.O.K. είναι η λύση.


 Βεβαιωμένα ο Αϊνστάιν είπε:
Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου