Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Τετραγωνίζοντας τους «κύκλους»




Η τεχνική της προσμέτρησης πολιτικών αντιδράσεων, χωρίς της ανάληψη του πολιτικού κόστους, είναι τόσο παλιά, όσο και η μέθοδος που επινόησε ο Μεγαλέξανδρος για την επίλυση του «γόρδιου δεσμού».
Η τεχνική αυτή οφείλει την επιτυχία της στο γεγονός ότι ενώ υπάρχουν πολιτικές επιλογές σε πλείστα όσα μείζονα ζητήματα, δεν υπάρχουν ταυτόχρονα οι πολιτικές ευθύνες αυτών των επιλογών, γιατί τις χρεώνονται κάποιοι ανώνυμοι «κύκλοι». 

Συχνά - πυκνά λοιπόν ακούμε διάφορες «ομορφιές» σαν τις ακόλουθες: “Όπως μας είπαν γνωστοί πολιτικοί κύκλοι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον”, ή “όπως μάθαμε από στενούς κύκλους του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ” ή “όπως διέρρευσε από κύκλους του προέδρου της παραδοσιακής ακροδεξιοκεντροαριστεράς…. ” και ακολουθεί η είδηση-«λαγός» που «ψαρεύει σε θολά νερά».

Η μοναδική φορά στην πολιτική ιστορία που ακούμε τα «ακατανόμαστα» από τον «ακατανόμαστο», και τα «ακατανόμαστα» από τους «ακατανόμαστους» του «ακατανόμαστου», χωρίς να υπάρχει η παραμικρή χρέωση σε «γνωστούς» (ή «άγνωστους κύκλους») είναι επί προεδρίας του «ακατανόμαστου»!
Μπορεί να έλεγε ο Πλάτωνας ότι “ο Θεός αεί γεωμετρεί”, αλλά εσύ Κούλη μου πρώτον δεν είσαι Θεός, και δεύτερον άμα δεν γνωρίζεις την χρήση «των κύκλων» τι σκατά γεωμέτρης είσαι;

Έτσι, μάθαμε (από τον ΣΚΑΪ–ΧΑΜΠΕΡ) ότι ο «γατόπαρδος» Κούλης (χωρίς την χρήση «κύκλων») directly, χωρίς «φόβο και πάθος», χωρίς περιστροφές, εγκάλεσε τον Μοσκοβισί εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου, ρωτώντας:
'Είναι επιτρεπτό να MHN περικοπούν οι συντάξεις;'' και "ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες για να απαντήσει ο Πιέρ λίγες ημέρες μετά:
Οι Έλληνες πολιτικοί, βάσει αυτών που άκουσα χθες στην Αθήνα, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με αυτά που λένε και κυρίως να μην κρύβουν την αλήθεια. Η «ενισχυμένη εποπτεία» δεν αποτελεί 4ο πρόγραμμα. Όσοι μιλούν για 4ο πρόγραμμα λένε ψέματα”.

Τι είπατε, ευθέως και χωρίς «κύκλους»;

Έτσι, μάθαμε (από τον ΣΚΑΪ–ΧΑΜΠΕΡ) ότι ο «γατόπαρδος» Κούλης (χωρίς την χρήση «κύκλων»), στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση των συντάξεων και του  αφορολόγητου.
Σύμφωνα με το Βερολίνο, στην κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, ο Κούλης τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην Ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών (των συντάξεων και του αφορολογήτου).
Φέρεται δε να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του καγκελάριο Μέρκελ αλλά και δημόσια...

Βέβαια τo "καλό κουράγιο Έλληνες" (του Επίτροπου Όλι Ρεν) δεν ενόχλησε τον Κούλη (και τους «κύκλους» του), όμως το "μπράβο Έλληνες" του Μοσκοβισί τον έκανε έξαλλο!

Τι είπατε, ευθέως και χωρίς «κύκλους»;

Έτσι, μάθαμε (όχι από τον ΣΚΑΪ–ΧΑΜΠΕΡ), αλλά από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Κούλογλου, ότι  οι ευρωβουλευτές του «γατόπαρδου» Κούλη (χωρίς την χρήση «κύκλων»), στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα και τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, ψήφισαν μαζί με την Χρυσή Αυγή, μεταξύ άλλων υπέρ της κατάργησης του οκταώρου εργασίας ημερησίως και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

Τι είπατε, ευθέως και χωρίς «κύκλους»;

Έτσι μάθαμε (όχι από τον ΣΚΑΪ–ΧΑΜΠΕΡ), αλλά από τον Πολωνό γνωμικογράφο Stanislaw Jerzy Lec:
“Δεν συμφωνώ με τα μαθηματικά. Το άθροισμα πολλών μηδενικών είναι ένας επικίνδυνος αριθμός.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου