Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Τζακ  ποτ



Όλοι όσοι ομιλούν περί  Αλήθειας  και προσπαθούν -στο όνομα ενός αναγκαίου και ευεργετικού restart- να εφαρμόσουν στην μνήμη μας ένα ολοκληρωτικό delete, καταστροφολογώντας απροκάλυπτα ενώ επικαλούνται την αναγκαία και  δημιουργική κριτική, θυμίζουν τον αρχαίο Ισπανό ποιητή Μαρτιάλη που έλεγε:
Ένας πανούργος πανδοχέας στην Ραβέννα πρόσφατα με εξαπάτησε. Του ζήτησα κρασί με νερό και μου σέρβιρε σκέτο κρασί.

 Η κλήρωση της εβδομάδας που πέρασε ανέδειξε ένα ακόμα Τζακ ποτ, καθώς τα «νούμερα» που βγήκανε δεν τα έπιασε κανείς ή δεν «πιάσανε» κανέναν.

Έτσι μας κλήρωσε ανάρτηση στο Twitter από τον δημοσιογράφο, οικονομολόγο και ευρωβουλευτή της ΝουΔου κ. Γιώργο Κύρτσο, με τις γνωστές και διαχρονικά σταθερές πολιτικές αρχές αλλά  και την απαράμιλλη «ευθυκρισία» του, που ανέφερε:
Κομμένες στα δύο οι Βρυξέλλες λόγω συνόδου του ΝΑΤΟ. Δεν μπορώ να πάω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αυτοκίνητο ή περπατώντας. Ότι θα περίμενα υποχρεωτικά να περάσουν ο Τράμπ με τις απαράδεκτες απόψεις για την Ε.Ε. και ο Ζάεφ με τον «μακεδονικό» στρατό είναι κάτι που με ενοχλεί”.
Ποιος να φανταστεί ότι η μπίλια (της ενόχλησης, ου μην αλλά και αγανάκτησης, του Γιώργου) εκτός από τους «γυφτοσκοπιανούς» που μαγάρισαν το Ευρωκοινοβούλιο, θα καθόταν και στον Τράμπ, που ελέω ΝΑΤΟ, τους προμοτάρει;
Έλα μου ντε!

Μετά μας έπεσε το «νούμερο» της επίσκεψης της Ντόρας για την «επανενθρόνιση του Σουλτάνου» Ερντογάν, στην Τουρκία.  Μόνη αυτή (άραγε με ποια ιδιότητα;) χωρίς καμία επίσημη συμμετοχή από μέρους της Ελλάδας, χωρίς καν να έχει ενημερώσει την κυβέρνηση και απ’ ότι φαίνεται (λόγω της αμηχανίας στην ΝουΔου) ούτε τον αδελφό της, εκπροσώπησε ποιόν αλήθεια εκτός από την αφεντιά της;
Και με ποια δικαιολογία πήγε παρακαλώ; Για να κρατήσει, λέει, ζωντανούς δίαυλους επικοινωνίας και να βοηθήσει στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών.
Αυτή που φώναζε ότι η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν ήταν επιζήμια, ήταν απροετοίμαστη και έδωσε βήμα στον Σουλτάνο να πει τα δικά του, σήμερα θέλει να μας πείσει ότι είναι εθνικά επωφελής στάση η συμμετοχή στην αυτοκρατορική φιέστα του -κατ’ εξακολούθηση- παραβάτη του διεθνούς δικαίου, και ότι ανάμεσα στις υποκλίσεις και στις χαιρετούρες θα «έδραττε της ευκαιρίας» να πει δυο ξηγημένες κουβέντες για την παράνομη κράτηση των παιδιών.
Όχι πες μου, αυτό το προβλέπεις;

Ένα άλλο «νούμερο» που μας έκατσε (από αυτά που δεν ανεβάζει πια ούτε το τσίρκο «Μεντράνο») ήταν η μη αναμενόμενη δήλωση μιας καθ’ όλα αναμενόμενης προσχώρησης. Της προσχώρησης στην ΝουΔου του νυν ανέξαρτητου και εκλεγμένου βουλευτή με την «Ένωση Κεντρώων» Γιώργου Κατσιαντώνη.
Στη δήλωσή προσχώρησής του στη ΝουΔου μεταξύ άλλων αναφέρει για τη συμφωνία των Πρεσπών: “Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θεωρώ εθνικά επιζήμια την συμφωνία που υπεγράφη και θα ήμουν ο τελευταίος σε αυτή τη Βουλή που θα την υπερψήφιζε”.
Όμως ο ίδιος άνθρωπος στις 18 Ιανουαρίου δήλωνε: “Μια σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Ο Κοτζιάς θα φέρει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα καλύπτει όλο το πολιτικό σύστημα”.
Μάλιστα ασκούσε κριτική στον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας “άκουγα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι θέλει να φέρει λύση ο Πρωθυπουργός για να καταστρέψει τη Ν.Δ.” προσθέτοντας ότι “με τη σημερινή ονομασία αποκαλούμε τα Σκόπια, Μακεδονία”.
Μήπως είναι αυτό αναμενόμενο;


Όμως το νου μας, μην την πάθουμε από δαύτους σαν την «αθώα» κορασίδα:
Μου είπε πως ήταν τεχνητή αναπνοή, και τώρα περιμένω το παιδί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου