Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  
Ραντεβού στον αέρα




Αυτό που αληθινά με εξιτάρει στον Κούλη είναι ότι αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση της –όχι και τόσο γνωστής- ρήσης του Ουίνστον Τσώρτσιλ: “Επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις καθόλου τον ενθουσιασμό σου”.

Η πρόσφατη αποτυχία του προέδρου της ΝουΔου είναι η εξαπλή (τριπλή ale retour μέσα σε ένα 24ωρο) Χανιά – Πόρτο Χέλι αερομεταφορά με ελικόπτερο. Πρώτη μεταφέρθηκε η Μαρέβα, κατόπιν ο Κούλης και τελευταίος κάποιος Mpahalakis (!!!).

Δεν αποτελεί αποτυχία (για τον Κούλη) η φιλοξενία του στην βίλα του Θοδωρή Κυριακού ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, ούτε που μεταφέρθηκε με το προσωπικό του ελικόπτερο, αλλά ότι η συνάντηση αποκαλύφθηκε αμέσως,  με αναλυτικό ρεπορτάζ και έγγραφα πτήσης,  δια της ηλεκτρονικής και της έντυπης εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη (που προκαλεί στον πρόεδρο φλύκταινες).
(Το αμέσως χειρότερο θα ήταν μόνο η ζωντανή μετάδοση των πτήσεων από τον ΣΚΑΪ).
Ο -σταθερός παρά την αποτυχία- ενθουσιασμός έγκειται στο γεγονός ότι καμία προσπάθεια διάψευσης ή δικαιολόγησης του συμβάντος δεν έγινε από την πλευρά της ΝουΔου, δηλαδή “χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ!

Θυμήθηκα λοιπόν το εξής διδακτικό γεγονός, που συνέβη ακριβώς πριν πέντε χρόνια, συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου 2013 και που οι εφημερίδες περιέγραφαν ως ακολούθως:
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην πληροφορία ότι ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης πέταξε για Κεφαλονιά με το ιδιωτικό τζετ ενός εκ των αγοραστών του ΟΠΑΠ (Δ. Μελισσανίδης) λίγες ώρες μετά τη σύναψη της μεγάλης συμφωνίας για την πώληση του οργανισμού. Με μια λιτή ανακοίνωση τριών γραμμών, την Κυριακή το μεσημέρι, το υπουργείο Οικονομικών έπαψε από τα καθήκοντά του τον κ. Σταυρίδη διότι το λάθος του
δεν μπορούσε να συγχωρηθεί.”
Καταλάβατε; Αυτό που αποτέλεσε την ηθική συνέπεια -μιας αποκαλυφθείσας μεμπτής συμπεριφοράς- για τον υπάλληλο του Σαμαρά, ουδόλως ισχύει (με πολύ χειρότερη συμπεριφορά) για τον νυν πρόεδρο του κόμματος.

Φυσικά δεν εγκαταλείπεις το εξοχικό σου στα Χανιά για να πας διακοπές στο Πόρτο Χέλι.
Κι αν το κάνεις, δεν το κάνεις για 24 ώρες.
Κι αν το κάνεις, δεν μεταβαίνεις χωριστά από την σύζυγο σου.
Κι αν το κάνεις δεν χρησιμοποιείς το ελικόπτερο ενός καναλάρχη-μεγαλοεπιχειρηματία.
Κι αν το κάνεις, δεν φιλοξενείσαι στην βίλα του.
Κι αν το κάνεις, δεν έχεις (διαχρονικά) ταχθεί υπέρ της τζάμπα χρήσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Άρα; Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Κάτι πολύ πιο σοβαρό, ας πούμε (όπως γράφτηκε) η ανάγκη παρέμβασης του Κυριακού για τον Κυριάκο, στον φίλο του Γουίλμπουρ Ρος  (υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ), τώρα που σφίγγει η θηλεία της Novartis γύρω από τον λαιμό πολλών στελεχών της ΝουΔου.
Και ο «αγνός» επιχειρηματίας-καναλάρχης, τι αλήθεια ζήτησε από τον «ανιδιοτελή άριστο» και μέλλοντα πρωθυπουργό (ευθυμήσαμε και σήμερα!), γόνο της γνωστής «αγίας» οικογένειες του τόπου; 

Επίσης θυμήθηκα (από το 2012) το εξής ωραίο:
Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχυ και στο τέλος θα φύγουν με ελικόπτερο.
Στην συνέχεια εξήγησε πως στην Αργεντινή, έτσι διέφυγε ο πρόεδρος του δεύτερου κόμματος και όχι του πρώτου.

Ακριβώς αυτό λέω και εγώ Κωστή σήμερα, ή όπως έλεγε χαρακτηριστικά  ο Ε. Πάουελ:

“Οι πολιτικοί που τους πειράζουν τα ΜΜΕ είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου