Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου 
 
«Λόλα να ένα μήλο»



Η ΝουΔου, στην «υπόθεση Καψώχα», αντέγραψε τον χειρότερο εαυτό της, που βρίσκεται στις πιο μαύρες σελίδες του βιβλίου «Βασικά μαθήματα αδιάλλακτης συμπεριφοράς», κάτω από το κεφάλαιο «Πυροβολώ επί τόπου αυτόν που θα εκφράσει άποψη αμφισβήτησης».
Ότι έκανε δηλαδή ο Κλιντ Ίστγουντ στον κινηματογραφικό επιθεωρητή Κάλαχαν, ως «Ο βρώμικος Χάρι», που με ένα μάγκνουμ πυροβολούσε όποιον εξέφραζε αντίρρηση, φτύνοντας βραχνά την φράση:
Οι απόψεις είναι σαν τις κ@λ@τρυπίδες. Όλοι έχουν από μία.   

Σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε αν συμφωνώ με την άποψη του Καψώχα, γιατί πριν απ’ αυτό πρέπει όλοι, χωρίς προαπαιτούμενα, να συμφωνήσουμε ότι είχε το αυτονόητο δικαίωμα να την εκφράσει. 
Σ’ έναν κόσμο που η ανταλλαγή ιδεών, γνωμών και απόψεων επιτρέπεται μόνο όταν αυτές μας είναι αρεστές, διαφορετικά ενεργοποιούνται οι απαγορεύσεις, οι διώξεις και οι ποινές, είναι ένας κόσμος στον προθάλαμο της «Αυτοκρατορικής Νύχτας των Κρυστάλλων» (Reichskristallnacht).

Ναι, υπάρχουν απόψεις καλές και σοφές, όπως άλλες κακές και άθλιες, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν απαγορευμένες απόψεις, με το κριτήριο της Καφκικής ρήσης: Καθένας έχει το δικαίωμα της δικής του άποψης, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.”
Αυτά αποτελούν το Αλφαβητάρι από το Αναγνωστικό της πρώτης Δημοτικού σε μια Δημοκρατία, για να μπορούμε να συνεννοηθούμε διαβάζοντας και καταλαβαίνοντας όλοι το ίδιο περιεχόμενο στην φράση:
Λόλα να ένα μήλο”.

Το «επίμαχο» απόσπασμα από την τοποθέτηση Καψώχα στην ΕΡΤ, που έγινε casus belli, είναι:
“Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του (του Κυριάκου) το Σάββατο, νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι.

Μπορεί πράγματι αυτή η δημόσια άποψη να είναι λεκτικά πομπώδης, ιστορικά ανακριβής και πολιτικά ψευδής, αλλά καλό είναι να θυμηθούμε τις δηλώσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝουΔου για το Ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» στην πατρίδα μας:
Η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει. Η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια.” 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το «σεις και με το σας.»” 
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Καλύτερα να γίνει ο γιός μου Χρυσαυγίτης, παρά Συριζαίος και Κομμουνιστής.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή. Απ’ όσο ξέρω, πάντως, δεν αρνούνται τον Φυλετισμό στην ιδεολογία τους. Τώρα, αν είναι ρατσιστές, δεν ξέρω.
ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Ναι, αλλά και εσείς πρέπει να βρείτε έναν τρόπο, να μην σας πιάνουν στο στόμα τους.
ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ (απευθυνόμενος με ανάρτηση του στις 8 το πρωί, αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στον…Κασιδιάρη).

Επίσης ο γνωστός ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ (χωρίς άλλες συστάσεις) σε κείμενο του στο meaculpa.gr, αξιώνει το κλείσιμο της ΕΡΤ (πάλι;) γιατί η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι “φασίζον κηφηναριό ” και οι εργαζόμενοι είναι “κομματικός στρατός γυρολόγων-προπαγανδιστών”.

Από την άλλη η άποψη Καψώχα ήταν αμιγώς πολιτική, όπως δεν είναι οι επιθέσεις  -που ούτε καν αποδοκιμάστηκαν από τον Δεξιό φαρισαϊσμό- γιατί τους ήταν βολικές:
Το γνωστό σύνθημα από σήμερα αλλάζει:«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα Τσακαλώτε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Χούντα, ο Μουσολίνι, ο Φράνκο…τα Σκατά! Όλοι είναι άγιοι μπροστά σ’ αυτά τα ρεμάλια τους σταλινοφασίστες. 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

 Μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την ποιοτική διαφορά στην φράση του Τσώρτσιλ:
“Οι άλλοι αλλάζουν απόψεις για χάρη του κόμματός τους, εγώ αλλάζω κόμμα για χάρη των απόψεών μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου