Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

«Αρχηγός; On demand»



Ένα -αλλά εξαιρετικά σημαντικό, το λες και ανυπέρβλητο- πρόβλημα έχει ο Κούλης στην διαδρομή του για την εγκατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου και την επάνοδο της ΝουΔου στην κυβερνητική εξουσία: Τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι αλήθεια ότι εάν ο Κούλης δεν είχε για πολιτικό του αντίπαλο τον Τσίπρα και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραμείνει  λίγο πάνω από το 3% (δηλαδή είδος εν ανεπαρκεία, με ορατό τον κίνδυνο της εξαφάνισης) τότε ω ναι, ο δρόμος για την διαπλεκόμενη κυβερνητική Εδέμ θα ήταν αδιάλειπτος,  ανεμπόδιστος και ορθάνοιχτος.
Όμως η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση περιγράφεται με την παραξολογία του μεγάλου φιλοσόφου Ζαν-Πωλ Σαρτρ, όταν έλεγε: 
Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα πάντα περιπλέκονται από την παρουσία της αντίπαλης ομάδας.

Επειδή όμως το πράγμα του προέκυψε «στιφό, ξινό στουπέτσι και όχι ευωδιαστό, γλυκό γιουβέτσι»,  ο Κούλης αποφάσισε να πολιτευθεί κατά τα γούστα, κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντα των, ούτως προθύμων, υποστηριχτών του.

-Πετάει ο γάιδαρος;  Αμέ, ανεβαίνει μέχρι και τα 38.000 πόδια!
-Μασάει η κατσίκα ταραμά; Αν μασάει λέει, φτύνει και τα κουκούτσια!
-Κωλώνει το πυροβολικό; Ποτέ, σαν εύρει κατηφόρα!
-Πονούν τα παλικάρια; Όχι στον πόνο τ’ αλλουνού!

Σκέφτηκε λοιπόν -ο «εκ γενετής» προορισμένος για πρωθυπουργός- ότι δεν αρκεί να δηλώνεις μόνο άριστος, αλλά επιβάλλεται να είσαι και αρεστός.
Κατά το γούστο και το μπούστο” ένα πράμα ή παραφράζοντας μια γνωστή διαφήμιση:
«Αρχηγός; On demand».

Τι είσαι σπόνσορα μου; Καναλάρχης;
Δηλαδή είσαι από εκείνους που ολημερίς σκαλίζουν την προτομή μου, που ολονυχτίς φιλοτεχνούν την αγιογραφία μου, που εβδομαδιαίως εξακοντίζουν τη δημοσκοπική μου διαφορά -από τον Τσίπρα- στο μήκος της απόστασης «Επιφάνεια του Πλούτωνα με τα Τρίσβαθα της Γης», που οι «μυαλοπωλητές» σου βομβαρδίζουν με fake news το πόπολο (μέχρι τον Φλαμπουράρη οδηγό του ταχύπλοου παρουσιάσανε, που σκότωσε τον κόσμο στην Αίγινα), και θέλουν οι γυφτο-Συριζαίοι να πληρώσεις για την χρήση της τηλεοπτικής σου συχνότητας; Άκου να δεις φίλε μου; Τσάμπα κλείσαμε την ΕΡΤ;  Για πάρτη σου κηρύσσω τον «Πόλεμο των Άστρων».
Βροντάει ο Άδωνις, αστράφτει η Σπυράκη, μουγκρίζουν οι φιλελέδες, σείεται η ακροδεξιά,…..κι ο Μαρινάκης στον Αλαφούζο στέλνει περήφανο χαιρετισμό. Στ΄άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα για την χιλιάκριβη την διαφθορά.
Κούλης, αρχηγός on demand.

Τι είσαι πατριώτη μου; «Μακεδονομάχος»;
Δηλαδή είσαι από εκείνους που σε έπεισαν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι όλη Ελληνική, ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος που το παραχωρούν οι Συριζαίοι στους Βόρειους, ότι υπάρχει (αρχαία) Μακεδονική γλώσσα που την ξεπουλάνε τώρα οι Αριστεροκομμουνιστές στους δήθεν Μακεδόνες;
Ναι, μπορεί αυτοί που σου τα λένε αυτά σήμερα, να γέννησαν το πρόβλημα πριν από 25 χρόνια, με ανυπολόγιστη ζημιά για τον τόπο, αλλά (μην το ξεχνάμε) είναι διαπρύσιοι πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, μπορεί αυτοί που σου τα λένε αυτά σήμερα, να έριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προκειμένου να μην δοθεί λύση, και τάχθηκαν κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (με υπουργό εξωτερικών την Ντόρα) το 2008, για να μην προχωρήσει το ονοματολογικό με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά (μην το ξεχνάμε) είναι εχθροί του Τσίπρα.
 Κούλης, αρχηγός on demand.

Όμως ο Κούλης (ως αρχηγός on demand) θα ηττηθεί με κρότο, γιατί όπως έλεγε και ο Σουν Τζου:
“Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου