Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Κεραυνός εν (αν)Αι(ρυ)θρία

του Θύμιου Γεωργόπουλου

Χιόνι ανάλατο



Ξαφνικά ένας προφητευμένος, προαναγγελμένος και αναμενόμενος (με απόκλιση ολίγων εικοσιτετραώρων) “θάνατος”, αυτός του επι δεκαετίες πανδαμάτωρος -όλων των εξουσιών- Δ.Ο.Λ. (“ΤΑ ΝΕΑ”,”ΤΟ ΒΗΜΑ”) έγινε casus belli, κυρίως, μεταξύ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της Κυβέρνησης.

Η Ν.Δ. –με αφορμή τον Δ.Ο.Λ.- αναφέρεται στην κρίση των μέσων ενημέρωσης με όρους ενός εξελισσόμενου σχεδίου συνωμοσίας “των λαϊκιστών που έχουν καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου και θέλουν να ελέγξουν απολύτως την ενημέρωση”.
Μάλιστα δε για να υποβαθμίσουν τον “πόλεμο των άστρων” που κήρυξαν στην κυβέρνηση τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα, και σοβεί εντεινόμενος από τις Ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, χρησιμοποιούν τα λόγια του Βρεττανού πολιτικού Dave Barry: “Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα”.

Η κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία, διαμηνύει τον σκοτεινό ρόλο που διαχρονικά διαδραμάτησαν τα Συστημικά Μέσα στην κατεύθυνση της επιλογής κυβερνήσεων αρεστών, βολικών και εύκολα εκβιαζόμενων.
Αρμόδιοι κυβερνητικοί ομιλούν αδιαλείπτως για το τρίγωνο της διαπλοκής (ΜΜΕ–Τράπεζες-Πολιτική εξουσία) που αποτελεί τον οδικό χάρτη της πορείας του “μαύρου χρήματος” και των “θαλασσοδανείων” με εγγύηση “αέρα”.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγούν ότι η κρίση στον τύπο δεν οφείλεται σε “ακραίο καιρικό φαινόμενο” αλλά είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης του Τύπου και του περιεχομένου του λόγω των στημένων ρεπορτάζ, της αποσιώπησης ειδήσεων, της κατασυκοφάντησης κοινωνικών αγώνων, του στιγματισμού των πιο ευάλωτων ομάδων, των “πράσινων” και “γαλάζιων” πρωτοσέλιδων που πούλαγαν εκδούλευση με “αντιπαροχή”.
Γι’ αυτού του είδους την δημοσιογραφία χρησιμοποιούν τα λόγια του πρώην Αμερικανού Προέδρου Bill Clinton: “Ποτέ μην αρχίσεις καυγά με ανθρώπους που αγοράζουν μελάνι χύμα ”.

Πέρυσι τον Φεβρουάριο ο, νεοεκλεγείς τότε, στην Αρχηγία της Ν.Δ. Κούλης επισκέφτηκε, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη του τομέα της επικοινωνίας, τα γραφεία του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου και αφού συζήτησε -επί μακρόν- με τον Σταύρο Ψυχάρη και στελέχη του Οργανισμού, συνέφαγαν στην αίθουσα δεξιώσεων. Ουδέν μεμπτόν. Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της “γνωριμίας ” του νέου Αρχηγού με σημαντικούς εκδότες και συνάμα μεγάλους οικονομικούς παράγοντες.

Την δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μουλόπουλος (Πρόεδρος σήμερα στην “ΑΥΓΗ”) επισκέφτηκε τα γραφεία του ΔΟΛ (όπου εργάστηκε για 35 χρόνια και συνταξιοδοτήθηκε) προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους παλαιούς (και δοκιμαζόμενους σήμερα) συναδέλφους του. Κουρνιαχτό σήκωσαν τα συστημικά μέσα, πλημμύρα έπνιξε την Ν.Δ.
Ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν δάχτυλο της κυβέρνησης που έβαλε τις Τράπεζες (του Ντράγκι και του Στουρνάρα) να “πνίξουν” τον ΔΟΛ για να πέσει σαν “ώριμο φρούτο” στην “ποδιά” του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κάποιοι δημοσιογράφοι (π.χ. Παύλος Τσίμας) καλούσαν την κυβέρνηση να παρέμβει (όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλος) για να διασωθεί ο ΔΟΛ.


Αυτή η “δημοσιογραφία” του “πλουραλισμού και αντικειμενικότητας”:

Προβάλλει ως κορυφαίο σκάνδαλο την αποκάλυψη του Χιώτη ότι η Γεροβασίλη, ως Γιατρός και Υπουργός, συνεβλήθει με το Ελληνικό Δημόσιο (για εργαστηριακές εξετάσεις) από προνομιακή θέση, ενώ δεν βρίσκει ούτε λέξη να πει για το σκάνδαλο μεγατόνων της NOVARTIS και των πολιτικών προσώπων που καλεί ο εισαγγελέας.

Προβάλλει ως υπ’ αριθμ. ένα κίνδυνο τον Σώρα και όχι την 5η φάλαγγα του Σόιμπλε.

Προβάλλει την φιλοξενία 180 μεταναστών, από τον Κωστάκη Μπακογιάννη, σε ξενοδοχείο του ΤΑΙΠΕΔ στις Θερμοπύλες και όχι την φιλοξενία 4.500 σε δομές της Περιφέρειας Αττικής από την Ρένα Δούρου.



Ίσως μάλιστα μάθουμε ακόμα ότι το χιόνι στην Αττική ήταν σχετικά ανάλατο, ενώ στην Στερεά ο Κωστάκης το έκανε….λύσσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου