Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017


Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     

του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  



Η  «χαρμάνα»






 Οι ιατρικές εγκυκλοπαίδειες αναφερόμενες στα συμπτώματα του «στερητικού συνδρόμου» μας ενημερώνουν ότι είναι πολλά, διαφορετικά και κάποια εξ αυτών εξαιρετικά επώδυνα. Τα πιο συνηθισμένα που περιγράφονται είναι:

Η έντονη επιθυμία, το άγχος, η δυσφορία, το χασμουρητό, το ανατρίχιασμα, η δακρύρροια, η ρινόρροια, η αϋπνία, η ναυτία, ο έμετος, η διάρροια, οι κράμπες, οι μυαλγίες και ο πυρετός.

Στην γλώσσα των εξαρτημένων η αιτία, των επώδυνων συμπτωμάτων τους (τα περισσότερα των οποίων είναι υποκειμενικά),  αποκαλείται «χαρμάνα» και θεωρείται (από τους εξαρτημένους) κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως ποτέ κανένας δεν πέθανε από «χαρμάνα», παρά το γεγονός ότι οι στερημένοι διαβεβαιώνουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους.



Η «χαρμάνα» της εξουσίας, λόγω της υποκειμενικότητας που την βιώνουν όσοι την στερηθούν μετά από πολυετή χρήση, παρουσιάζει συνήθως ακόμα πιο έντονα συμπτώματα από τα αντίστοιχα στερητικά των οπιοειδών.



Αίφνης η ΝουΔου σκούζει ολημερίς κι ολονυχτίς ότι θα καταστραφεί η χώρα (χώρα = τα προσωπικά τους συμφέροντα) από την  παραμονή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ στην κυβέρνηση.

Βεβαίως γίνεται σαφές ότι η εξάρτηση των στελεχών της Νουδου από την εξουσία έχει λάβει –συμπληρωματικά- και τα έντονα χαρακτηριστικά της ασυλοποίησης.  Ασυλοποίηση παρόμοια με αυτή που παρουσιάζουν οι Ουκρανές αποκλειστικές νοσοκόμες για γριές. Εκεί δουλεύουν, εκεί τρώνε, εκεί κοιμούνται.

Η αποασυλοποίηση απαιτεί την προσαρμογή σε ένα νέο, άγνωστο, εχθρικό και άρα επικίνδυνο  -για τους άμαθους και ασυλοποιημένους- περιβάλλον.



Για να αποδείξουν πόσο η «χαρμάνα» τους «βλάπτει σοβαρά την υγεία» της χώρας (δηλαδή αυτών που τους έδιωξαν), προσκομίζουν απτές αποδείξεις και ντοκουμέντα (από «Αρκά» μέχρι «επίδομα σφραγίδας») που είναι απολύτως ορατά και αληθή, πέραν πάσης αμφιβολλίας, σαν την δερματογραφία της αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω.



Και μέσα από τον  πυρετό της «χαρμάνας» τους, οι στερημένοι έχουν παραισθήσεις, βλέπουν «εγκλήματα» και προφητεύουν ακόμα πιο βιβλικές καταστροφές,  που όλο διαψεύδονται και που κανείς άλλος (μη εθισμένος) δεν βλέπει και δεν αντιλαμβάνεται.



«Έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) που η κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύτηκε με τους δανειστές (κι ας εκλέχτηκε με αυτήν την εντολή) και που παρ’ όλιγον να μας αποβάλουν από την Ένωση (αλλά φευ ο Τσίπρας μας κράτησε μέσα).



«Έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) που η κυβέρνηση ψήφισε 3ο μνημόνιο (μαζί μας) αλλά το υπέβαλε για έγκριση στο λαό και τώρα κυβερνάει με τους ΑΝΕΛΛ, ενώ θα μπορούσε να κυβερνάει (χωρίς εκλογές) μαζί μας.



«Έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) και μόνο που δέχτηκε (δηλαδή το συζητούσε) ο Τσίπρας εισήγηση από τον Βαρουφάκη για «παράλληλο σύστημα πληρωμών» (παρά το γεγονός ότι τελικώς δεν το υιοθέτησε), και ακόμα μεγαλύτερο «έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) διέπραξε ο Τσίπρας που διαφώνησε με τον Σόιμπλε χάνοντας πολύτιμο χρόνο (ο οποίος όμως Σόιμπλε συμφωνούσε με τον Βαρουφάκη για το «παράλληλο σύστημα πληρωμών»).



«Έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) που ο πρωθυπουργός, στο πρώτο εξάμηνο, παραδέχτηκε δημόσια και πολλές φορές ότι έκανε λάθη, ότι είχε ψευδαισθήσεις , ότι έκανε εσφαλμένες εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των δυνάμεων που οδήγησαν σε οδυνηρό συμβιβασμό, και ακόμα μεγαλύτερο «έγκλημα» (φωνάζει ο πυρετός της στέρησης) που ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται (μετά τις επαινετικές δηλώσεις των δανειστών) ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη έχουν αλλάξει άρδην υπέρ της Ελλάδας.





Βέβαια εκτός από την «χαρμάνα» υπάρχει και η παροιμία:



«Ο γάιδαρος πριν ψοφήσει έχει στύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου