Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Τα  ολέθρια  αποτελέσματα  της  κλιματικής  αλλαγής




Η διαφήμιση του γέρου με το παγωτό magnum που φωνάζει αγανακτισμένα “να φύγετε, να πάτε αλλού”  έχει κριθεί επιτυχημένη, γιατί -μέσω του γέλιου- κατόρθωσε να αποσπάσει την προσοχή του κοινού και να πετύχει τον στόχο της, που ήταν η αύξηση των πωλήσεων του προϊόντος.

Η αντίστοιχη συντονισμένη πολεμική επιχείρηση δυσφήμισης της πανταχόθεν βαλλόμενης  κυβέρνησης, από το πολιτικό κατεστημένο, τα επιχειρηματικά λόμπι και την νταβατζιλίδικη «ενημέρωση», που ξελαρυγγιάζονται φωνάζοντας (ακαταπαύστως και σε όλες τις συχνότητες) “να φύγετε, να πάτε αλλού”, έχει κριθεί ως αποτυχημένη γιατί αποσπά μεν την προσοχή του κοινού, αλλά ούτε γέλιο παράγει, ούτε τον στόχο της πετυχαίνει που είναι η πτώση της κυβέρνησης. 
Μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει . 

Φαίνεται (δεν εξηγείται αλλιώς) πως οι επικοινωνιολόγοι της καταστροφής, του εκφοβισμού, του εμφυλιοπολεμικού μίσους και της διχόνοιας έχουν, καιρό τώρα, υποστεί «αμφοτερόπλευρη έσω κροταφική λοβεκτομή».

Σε κάθε άλλη περίπτωση όφειλαν να γνωρίζουν ότι:
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου -με δημοκρατικό τρόπο και χωρίς πραξικόπημα- μία εκλεγμένη κυβέρνηση να έχει εξαναγκασθεί σε παραίτηση κάτω από το βάρος συκοφαντιών, ανυπόστατων κατηγοριών και χυδαίων κατασκευασμάτων.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου -με δημοκρατικό τρόπο και χωρίς πραξικόπημα- μία εκλεγμένη κυβέρνηση να έχει εξαναγκασθεί σε παραίτηση, χωρίς οι κατήγοροι της να έχουν αρθρώσει μία λέξη (έστω μία) από τον δικό τους (ανύπαρκτο) προγραμματικό λόγο.
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου -με δημοκρατικό τρόπο και χωρίς πραξικόπημα-  μία εκλεγμένη κυβέρνηση να έχει εξαναγκασθεί σε παραίτηση, επειδή επιχειρείται (από τους φεουδάρχες της εξουσίας) η ποινικοποίηση του να είσαι Αριστερός, και μάλιστα της κυβερνώσας και όχι της ακίνδυνης και γραφικής Αριστεράς.

Γιατί το -κατά τον Αρκά- απόφθεγμα “η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα” βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή όταν:

Kατηγορεί ο Κούλης  -από τις ξαπλώστες παραλίας των Χανίων, “με την Μαρέβα μου αγκαλιά”-  ως υπαίτιο τον πρωθυπουργό (που βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο της πολιτικής προστασίας) για τις καταστροφικές φωτιές.

Κατηγορεί ο Κούλης  -από την βίλα του (υιού) Καρατζά, που τον φιλοξενεί στην Πάτμο- τον πρωθυπουργό ότι δήθεν βρίσκεται φιλοξενούμενος του Λαζόπουλου στην Πάρο,  με το ζεύγος Μακρόν.

Κατηγορεί ο Κούλης την κυβέρνηση ότι διώκει την «αριστεία» που, μετά τις σπουδές του, διορίστηκε (από τον πατέρα Καρατζά – πρόεδρο τότε της Εθνικής) ως σύμβουλος της τράπεζας με μισθό ίσο με τις ετήσιες απολαβές ενός τραπεζικού υπαλλήλου, και που γράφει στο «πόθεν έσχες» “Υπουργός Διοικιτικής Μεταρίθμισης” (δική του η ορθογραφία).

Κατηγορεί η Καϊλή τους “κομμουνιστές εγκληματίες που σκότωσαν τον παππού της το 1947” και ενώ ο γιος του (πατέρας της Εύας) γεννήθηκε  το 1955 (άραγε με κατεψυγμένο σπέρμα;)

Κατηγορεί ο Θεμιστοκλής, με το «Φλέμα», την κυβέρνηση για «Σταλινισμό» και διώξεις, επειδή καλείται να καταβάλλει 5 εκατομμύρια πρόστιμο (εν τω μεταξύ ο έλεγχος «σέρνεται» μια δεκαετία) και επειδή, αρνούμενος την καταβολή, το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνει εντολή για δήμευση της περιουσίας του και κατασχέσεις.

Κατηγορεί ο ανεκδιήγητος Αλαφούζος ότι “σήμερα βιώσαμε  ένα από τα πολλά πρόσωπα της κυβερνητικής διαπλοκής. Εκτός από τις ακραίες συμπεριφορές στα media, την κάλυψη φαινομένων λαθρεμπορίας τσιγάρων, βλέπουμε τα αποτελέσματα της περίεργης συναλλαγής με ξενόφερτα συμφέροντα στον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου ”,  μετά τον διασυρμό του Παναθηναϊκού από τον Λεβαδειακό.

Τι να πείς;

Ίσως:
«Μην πατάς τα κορδόνια σου. Δέστα, ηλίθιε, πριν περπατήσεις».

Μάλλον:
«Τα ολέθρια αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου