Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Το  Αμερικάνικο  ιππικό 



Λέγεται ότι “ο πιο δίκαιος πόλεμος είναι αυτός που διεξάγεται ανάμεσα σε κτήνη” και λέγεται επίσης ότι “ο δεύτερος πιο δίκαιος πόλεμος είναι αυτός που διεξάγεται ανάμεσα σε ανθρώπους που πολεμούν σαν κτήνη”, ενώ αντίθετα σωστά πιστεύουν (αυτοί που το λένε) ότι  όσο πιο κοντά στον πολιτισμό είναι οι πόλεμοι που γίνονται, τόσο πιο άδικοι είναι.
Οι Αμερικάνοι έχουν διεξάγει (με το δόγμα του Imperial) τους πιο πολλούς, προληπτικούς, βρώμικους, αλλά μακρινούς από αυτούς και διάσπαρτους –σε κάθε γωνιά της γης- πολέμους.
Στο εσωτερικό τους όμως δεν επιτρέπουν παρά οι «εμφύλιοι» πόλεμοι να γίνονται με το δίκαιο τρόπο που πολεμάνε τα κτήνη. Αυτό ακριβώς το είδος πολέμου ονομάζουν ανταγωνισμό (αιματηρό αλλά «υγιή» και ανόθευτο) και τον φυλάνε σαν ιερό δισκοπότηρο.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Αμερικανικός εμφύλιος, μεταξύ Βορείων και Νοτίων, έγινε από τον Λίνκολν υποτίθεται για να τερματίσει την νόμιμη δουλεία ανθρώπων.
Το δε Αμερικανικό ιππικό έπαιζε τον ρόλο (στα μάτια των αφελών) της δύναμης εκείνης που απελευθέρωνε είτε ανθρώπους από την δουλεία, είτε εδάφη από τους ιθαγενείς ινδιάνους, δηλαδή τους γηγενείς Αμερικάνους.

Ο Αμερικάνικος καπιταλισμός, ως σύγχρονος Ποσειδώνας, κραδαίνει μία τρίαινα (τρίαιχμο δόρυ) ως το έμβλημα της παγκόσμιας  οικονομικής επικυριαρχίας, που για την προάσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων προκαλεί θεομηνίες, τρικυμίες, σεισμούς και ηφαιστιακές εκρήξεις στις παγκόσμιες αγορές και όχι μόνο.
Η Ametican Trident (Αμερικανική τρίαινα) συμβολίζει το εμπορικό τρίπτυχο: Εταιρείες οπλικών συστημάτων, Πετρελαϊκές εταιρείες, Φαρμακευτικοί κολοσσοί.
Καθέ μέσο που χρησιμοποιείται για την επιβολή των Αμερικάνικων συμφερόντων, έναντι συμφερόντων τρίτων, είναι επιτρεπτό και νόμιμο.
Κάθε τρόπος όμως που νοθεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στην ίδια αιχμή του δόρατος, θεωρείται το απόλυτο έγκλημα καθοσιώσεως.
Τότε είναι που, με ιδιαίτερη σκληρότητα και χωρίς έλεος, επεμβαίνει για την αποκατάσταση της τάξης το σύγχρονο Αμερικάνικο ιππικό που κατά την περίσταση είναι η CIA ή το FBI.

Το τσουνάμι του σκανδάλου της Novartis δημιουργήθηκε στην, πέραν του Ατλαντικού, υπερδύναμη και αλυσιδωτά έσκασε και στους δικούς μας αιγιαλούς  -ομολογουμένως με πολύ μεγάλη σφοδρότητα για το παλιό πολιτικό σύστημα-  σαρώνοντας, μεταξύ άλλων, οκτάκις κάποιους υπουργούς Υγείας και δις ακόμα και το μέγαρο Μαξίμου.
Τα περί συνωμοσίας του Τσίπρα είναι απλώς ληγμένες οδοντόκρεμες της Σπυράκη, του Λοβέρδου, του Βενιζέλου και φυσικά του Αδώνιδος.
Το έγκλημα της Novartis είναι ακριβώς αυτό που ρητώς  α-πα-γο-ρε-ύε-ται  στην μητρόπολη του καπιταλισμού και ισοδυναμεί με ΤΟ έγκλημα: Καταστρατήγηση του ανταγωνισμού με δόλιο τρόπο, έναντι ομοεθνών εταιρειών ιδίων συμφερόντων (π.χ. Johnson & Johnson και Pfizer).

Το Αμερικάνικο ιππικό (FBI) ανέλαβε, όπως έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν, να αποκαταστήσει την «έννομο» τάξη, γιατί σωστά θεωρούν οι Αμερικανικές αρχές ότι η υπόθεση τους ανήκει αν και το έγκλημα συνετελέσθη στην Ελλάδα.
Άλλωστε η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας αναφορικά με άλλες χώρες που παίχτηκε ανάλογο, αλλά όχι τόσο «χοντρό» παιχνίδι (μίζες μεταφερόμενες με τροχήλατα τρέιλερς), έγκειται στο γεγονός ότι η χώρα μας ήταν η χώρα αναφοράς στην διαμόρφωση της τιμής του φαρμάκου.
Αυτό  σημαίνει απλά ότι η τιμή ενός φαρμάκου που αποδεχόταν η Ελλάδα  ήταν αναγκαστικά επιβαλλόμενη και σε άλλες 29 χώρες.

Γκέγκε γιατί το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής Ελληνικού κράτους;

Γκέγκε γιατί “όλο κλαίνε (και απειλούν) τα καβουράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια;


Για τη διαφθορά ισχύει ότι “το πράμα που γεννάει εκείνο και ψοφάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου