Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Λάδωνε η  Novartis τον Μαδούρο;



Πριν πουλήσεις το φάρμακο, πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια” έλεγε ένας Ρώσος γνωμικογράφος και η άποψη του βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στους φαρμακευτικούς κολοσσούς (όπως η Novartis) όταν ασκούν εμπορική πολιτική.
Ακριβώς το ίδιο πράττουν και τα συνεργαζόμενα με τις εταιρείες πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επίσης πρώτα μας πουλάνε την αρρώστια τους και μετά μας υποδεικνύουν το φάρμακο -που πρέπει να  πληρώσουμε εμείς-  για να την γλυτώσουν χωρίς συνέπειες αυτοί.

Την αρρώστια τους μας πουλάνε όλοι οι εμπλεκόμενοι: Διεφθαρμένοι  πολιτικοί, μισθοφόροι δημοσιογράφοι, πλούσιοι «επιχειρηματίες» πτωχευμένων  εταιρειών, βαποράκια των υπερτιμολογημένων φαρμάκων και λοιπά «μπουμπούκια» του εθνικού μας κήπου που τον κατάντησαν ζούγκλα.

Η «φάμπρικα» παρότι απλή ήταν δοκιμασμένη, αλάθητη και καλοκουρδισμένη σαν Ελβετικό ρολόι.
Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί το Lucentis (το «καμάρι» της Novartis) που παρουσιαζόταν ως η «λύση» στην επερχόμενη τύφλωση όσων έπασχαν από «εκφύλιση της ωχράς κηλίδας».
Ο ασθενής  στην Ελλάδα είχε δύο επιλογές: Lucentis ή τύφλωση.

Τα ντεσού της «φάμπρικας» ήταν πολλά και αποκαλυπτικά.
Προσέξτε:
Πριν η Novartis λανσάρει το Lucentis, υπήρχαν περίπου 20.000 ασθενείς (μεγάλης ηλικίας) πάσχοντες από «ωχρά κηλίδα» στην Ελλάδα, ενώ τα επόμενα (της κυκλοφορίας του φαρμάκου) χρόνια καταγράφηκαν 50.000 πάσχοντες και άλλες 200.000 με συναφείς βλάβες, που επίσης θεραπεύει το «καμάρι» της Novartis.
Η θεραπεία ήταν πολύμηνη ή πολυετής, ο ασθενής χρειαζόταν το ενέσιμο από 1 έως 2 φορές τον μήνα και το κόστος της δόσης ήταν -κρατηθείτε- 1.900€.
Την ώρα που, οι υπουργάρες μας πάσχιζαν να ρίξουν το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης,  το Lucentis κρατούσε σταθερή τιμή, ο ασθενής πλήρωνε τα 1.900€ και μόνο για τους άνω των 67 ετών ο ΕΟΦ κάλυπτε το ποσό των 700€. Η δημόσια δαπάνη ήταν μειωμένη γιατί άλλος «πλήρωνε τον βαρκάρη».
Την ίδια περίοδο κυκλοφορούσε στο εξωτερικό το Avastin της Roche, με τις ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες και με το κόστος αγοράς του κάθε φιαλιδίου στα 25€!
Ωστόσο το Avastin εισαγόταν παράνομα γιατί δεν είχε λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ.
Περίπου 4.500 γιατροί, όλων των ειδικοτήτων, είχαν υπαχθεί στο payroll της Novartis (όπως διαπίστωσε το FBI) με μισθούς που ξεκίναγαν από τις 10.000€.

Φαίνεται (δηλαδή τι φαίνεται, κρα κάνει από μακριά) ότι στο σκάνδαλο δεν εμπλέκονται αποκλειστικά και μόνο  γιατροί, αλλά και υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα, παρά τις αντιρρήσεις του «έγκριτου» Άρη Προτοσάλτε που δήλωσε ότι “σκάνδαλο Novartis ως προς τις πρακτικές χρηματισμού γιατρών, είναι υπαρκτό. Αλλά, μέχρι εκεί”.

Όμως από το “δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis” ή “ουδεμία εμπλοκή έχω με το σκάνδαλο” μέχρι την μήνυση που κατέθεσε ο «παντελονάτος» Αντώνης Σαμαράς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη, η απόσταση είναι όση η Γη από τον Πλούτωνα aller retour.
Η γελοιότητα δεν είναι ότι μήνυσε τον Τσίπρα για τον μισό ποινικό κώδικα, αλλά ότι τον κατηγορεί για «σύσταση συμμορίας» μαζί με τον υπουργό και τους εισαγγελείς (της ανεξάρτητης δικαιοσύνης;) με σκοπό τον πολιτικό αφανισμό του. Από ποιον πολιτικό ρόλο;

Η απάντηση βρίσκεται στις 55 σελίδες της ακροδεξιάς «χολής» που εμπεριέχει η μήνυση, με αναφορές για “συμμοριτοπόλεμο”, σταλινική σκευωρία”, “δεν θα επιτρέψω να ανατραπεί η αστική Δημοκρατία” και “δεν θα αφήσω τον κ. Τσίπρα να επιβάλλει καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα”.

Αλήθεια, λάδωνε η Novartis τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου