Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018



Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Δε μου λες ρε Γκρούεζα;




Η, τριετής, χρονική απόσταση που μας χωρίζει από την κυβέρνηση Σαμαρά, άμβλυνε πολύ τον συγχρωτισμό μας με τον ακραίο, κουτσαβακίστικο, ρατσιστικό και διχαστικό πολιτικό λόγο που ακούγαμε κατά κόρον από τα πρωθυπουργικά χείλη.
Από την άλλη ο λόγος  του Αδώνιδος  δεν προσμετράται ως ισοϋψής, όχι μόνο γιατί δεν διετέλεσε πρωθυπουργός  (για όνομα!),  αλλά κυρίως γιατί έχει καταγραφεί -από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών- ως η χυδαιότητα  στην ίδια πολιτική μεν, αλλά η cult έκφραση της δε.
 Άλλωστε ο Άδωνις έγινε καλοδεχούμενος στην ΝουΔου από τον Σαμαρά, υπουργοποιήθηκε από αυτόν και παρέμεινε σε αυτήν ως ο «his masters voice» του τέως και ως ο καθοδηγητής του νυν.
Όμως παρά τις συνεχείς προσπάθειες του να μιμηθεί  το είδωλο του, αποτυγχάνει οικτρά γιατί εδώ ισχύει το ρητό: 
«H καλύτερη αντιγραφή είναι το χειρότερο πρότυπο».

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη (για το σκάνδαλο της Novartis) όταν ανέβηκε στο βήμα ο  -“το παράχεσες”-   Σαμαράς.
Μάθαμε λοιπόν από τον  -“αν είσαι άντρας πες το δυνατά”-  Αντωνάκη ότι “δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω”, ότι “με την  στημένη σκευωρία η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την Δημοκρατία ”, ότι “η κυβέρνηση στήνει παρακράτος”, ότι “τη μόνη ένσταση που δέχομαι, είναι αν πρόκειται για συμμορία με όμικρον, δηλαδή παράνομη ομάδα με στόχο εγκληματικές δραστηριότητες, ή αν πρόκειται για συμ-μωρία με ωμέγα, δηλαδή συνεταιρισμό ανοήτων και βλακών. Ε λοιπόν, όπως τα έκαναν, είναι και τα δύο”, ότι “η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες και παζαρεύει με τον Ερντογάν”, και ότι “ο Τσίπρας ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων”.

Ακόμα ακούστηκε ο  -“δεν θα μου πείτε εσείς πότε θα σταματήσω ”-   πρώην πρωθυπουργός,  να απαντάει στον πρόεδρο Βούτση  όταν τον ρώτησε “πόση ώρα θα μιλήσετε”: “Όσο χρειάζεται, κακώς ρωτήσατε”.

Αλλά, ο Γκρούεζας που παρακολουθούσε δεν έβγαλε κιχ.

Ύστερα μάθαμε ότι τρία γνωστά τραμπουκοπαλλήκαρα του -“αρκετά σας έχουμε ανεχτεί ”-  Αντωνάκη, επιτέθηκαν μέσα στη Βουλη (μπήκαν με άδεια Σαμαρά) στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γάκη και Βαγενά, με φράσεις όπως “κατσαπλιάδες”, “θα σας ξαναφυτέψουμε, όπως σας φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι”, “θα σας σφάξουμε με κονσερβοκούτι”.

Αλλά, ο Γκρούεζας που παρακολουθούσε έβγαλε τον σκασμό.

Κατόπιν ακούσαμε από το βήμα της Βουλής, αλλά και τα πρόσφορα τηλεοπτικά στασίδια, όσα είπε ο «στόμας-καραμούζα» του ολοφυρόμενου αντιπροέδρου.
Σταχυολογώ ενδεικτικά: “Συμμορίτες”, “Αλήτες”,  Τσογλάνια”, “Ετοιμοθάνατοι”, “Διαπράττουν εσχάτη προδοσία”, “Ο Τσίπρας είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι”,  Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; ”,  Θα σας γδάρω”.

Αλλά, ο Γκρούεζας που παρακολουθούσε σφύριζε αδιάφορα.
Τέλος ακούσαμε τον  –“οι φερόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί του Άκη είναι αριθμοί τηλεφώνων”-  Λοβέρδο, σε διαρκή παράκρουση και συνεχές παραλήρημα, να σκούζει:
Άθλιοι κι αδίστακτοι συκοφάντες”, “Ακούτε άθλιοι όπου και αν βρίσκεστε, θα καθίσετε στο σκαμνί”, “Ρουφιάνοι και άθλιοι”,  Ο πρωθυποπυργός είναι συμμορίτης”.

Αλλά, ο Γκρούεζας που παρακολουθούσε την έκανε γαργάρα.

Βέβαια ο αδίστακτος (ταξιδάκια με τον Χριστοφοράκο) Γκρούεζας–Παύλος Τσίμας εξανέστη (διαρρηγνύοντας τα ιματιά του από «ιερή» αγανάκτηση) με τον Πολάκη και τον αποκάλεσε “Τσόγλανο” από τα ερτζιανά, γιατί λέει χαμογελούσε όταν έκλαιγε ο Πικραμμένος.
Ανεξάρτητα που ο Πολάκης χαμογέλασε με την παραδοχή του Πικραμμένου ότι “δεν είχαμε ούτε τα στοιχειώδη υλικά για τα Νοσοκομεία”.

Βλέπεις, δεν «υπάρχει και φιλότιμο».

Δε μου λες ρε Γκρούεζα, εσύ τι δουλειά είπαμε ότι κάνεις;”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου