Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Νόρα Ράλλη


Στ’ αλήθεια απορώ: Γιατί τόση φασαρία;
Χαρακτήρισε, λέει, ο Άδωνις τον Νίκο Παππά φασίστα. Συγκεκριμένα...είπε (και έχει σημασία αυτό το «συγκεκριμένα»): Το παραμύθι του Παππά ότι ήρθαν οι καλοί για να διώξουν τους κακούς εγώ δεν το τρώω. Να μη γυρίσουμε σε εποχές που χρειαζόμαστε ένα νέο Μαρούδα με το όνομα Νίκος Παππάς για να παίρνουμε άδεια για το τι θα λέμε.

Δεν θα μείνω στην απάντηση του Παππά, ήταν η αναμενόμενη (θύμισε πως ο Άδωνις είναι περήφανος φίλος του Παττακού). Θα μείνω, όμως, στο ότι ο Παττακός ζει, είναι 103 ετών και μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη, η κόρη του «δεν έκρυψε τον αποτροπιασμό της για το γεγονός ότι ο πατέρας της δεν λαμβάνει καμιά σύνταξη».

Τι φωνάζει λοιπόν ο Παππάς; Άμεμπτος ο Άδωνις! Τόσα χρόνια πολιτικός, βουλευτής, υπουργός, και δεν έχει βγάλει ούτε μία τόση δα συνταξούλα για τον χουντικό, αμετανόητο φίλο του! Εύγε!

Αναρωτιέμαι ακόμη, γιατί οι δηλώσεις αυτές του αντιπροέδρου έφεραν σε αμηχανία τον Κυριάκο. Γουρλώσαν τα ματάκια του μ’ αυτά που άκουσε να λέει το καταδεξί του χέρι. Γιατί, όμως; Δεν θυμάται κανείς τέλος πάντων σ’ αυτή τη χώρα το «Άλλο πολίτες και άλλο κομμουνιστές!» που φώναζε ο Άδωνις στην ΤV, προ πέντε ετών;

Ούτε το αμίμητο «το ίδιο είμαστε οι βουλευτές και με τους οδηγούς λεωφορείων;» που απάντησε σε πολίτη/οδηγό λεωφορείου όταν τον ρώτησε γιατί να παίρνει πενταπλάσιο μισθό από τον ίδιο; Ο άνθρωπος είναι σαφής και σταθερός στις απόψεις του εδώ και χρόνια.

Στ’ αλήθεια απορώ: Τι δεν καταλαβαίνεις; Εσύ, ο κάθε εσύ. Εσύ, ψηφοφόρε, που τον βάζεις τόσα χρόνια στη Βουλή. Εσύ, θεατή, που τον ακούς να μιλάει στα κανάλια και δεν το κλείνεις το ρημάδι. Εσύ, γκρινιάρη αριστερέ, που μηρυκάζεις παθητικά το «όνειρο που σου ναυάγησε ο Τσίπρας» και ξεχνάς μαζί με τον
Άδωνι κι εσύ την ιστορία σου.

Και εσύ, πολιτικέ, που στέκεσαι δίπλα του στα «πάνελ» και συνομιλείς μαζί του.  Ξαναρωτώ, λοιπόν: 
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;...

efsyn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου