Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
           του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Έκοψε  καπίστρι


«Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα και έθνη είναι μάλλον ο κανόνας» έλεγε ο Νίτσε, και πραγματικά τα όσα (με καταιγιστικό τρόπο)  ακούμε το τελευταίο διάστημα   -κυρίως-   από την  αξιωματική αντιπολίτευση, τον επιβεβαιώνουν πλήρως.

Προσωπικά, όλος αυτός ο ορυμαγδός της ακατάσχετης μπουρδολογίας, του χοντροκομμένου (και καθόλου ευφάνταστου) ψεύδους, της δηλωμένης (σαν την σπιτωμένη πόρνη) διαπλοκής, της άσκησης πολιτικής από το βιβλίο «1000+1  συνταγές  πολιτικής  αλητείας»,  μου μοιάζει με «οπαδική παράνοια»  και μου θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο:
Το 1888 όταν κάποιοι μηχανικοί πήγαν στη θέση που βρίσκεται το Δρομοκαϊτειο, στην Ιερά οδό, προκειμένου να μετρήσουν με μετροταινία το χώρο για την θεμελίωση του θεραπευτηρίου, κάποιος περίεργος διαβάτης τους ρώτησε: «Τι  ήρθατε  να  κάνετε  εδώ;».  Όταν εκείνοι του απάντησαν ότι ήρθαν να μετρήσουν  το  χώρο  για  να  κτιστεί ψυχιατρείο, εκείνος υψώνοντας και κουνώντας το χέρι του, είπε:
«Αμ τότε...τράβα κορδέλα,  τράβα κορδέλα!».

Η παράνοια οδηγεί αναπόφευκτα στην υστερία, αλλά «η υστερία έχει νόημα μόνο αν υπάρχει ακροατήριο» έλεγε ο Αμερικανός  συγγραφέας Chuck Palahniuk και οι, σε ανάλογη θέση,  ευρισκόμενοι πολιτικοί μας το έχουν απολέσει προ πολλού, δια της επαναλαμβανόμενης χρήσης του παλαιού και  παρελκυστικού «λύκος στα πρόβατα».

Προ ολίγων ημερών και μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (που συνέδεε επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ με τις αδειοδοτήσεις των καναλιών) και παρά την κατηγορηματική διάψευση τόσο της Κομισιόν όσο και του αρμόδιου υπουργού Ν. Παππά, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιώργος (Πύραυλος) Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «επιστολή-κόλαφο» που «αποκαλύπτει το σχέδιό της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων» και συνεχίζει απτόητος ο (και προνομιακός συνομιλητής των εκβιαστών «δημοσιογράφων») εκπρόσωπος:
«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του "Υπουργού Προπαγάνδας", η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης.  Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον  πυρήνα της  Δημοκρατίας. Στο  θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα» και ζητά «να αποσυρθεί ο νόμος περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών».

Μπίνγκοοοοο!!!

Πότε είπατε έγιναν οι «βαρύγδουπες» δηλώσεις και εκδόθηκε το «βαρυσήμαντο» πολεμικό ανακοινωθέν του κ. εκπροσώπου;

Τυχαία, την παραμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Συμπτωματικά, την ίδια ημέρα που η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (του συγκροτήματος   που    διαδραμάτισε   αποδεδειγμένα   σημαντικό   ρόλο   στην
ανατροπή του Γεωργίου Παπανδρέου, στη στήριξη της μοναρχίας, στη στήριξη της δικτατορίας και στην πτώση του Ανδρέα Παπανδρέου)
 κυκλοφορούσε με τίτλο «Στήνουν καθεστώς Τσίπρα» και υπότιτλο «Σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση άλωσης του κράτους και των θεσμών», αποκαλύπτοντας τον «Αρμαγγεδώνα» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, μετά τις «αποκαλύψεις» της γάτας «Ιμαλαΐων».

Απρόβλεπτα, δύο ημέρες μετά την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και τραπεζικών θυρίδων του (άΔΟΛου) εκδότη Σ. Ψυχάρη, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, λόγω εντοπισμού πιθανής φοροδιαφυγής  τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων.

Συγκυριακά, την παραμονή της ακροτελεύτιας ημερομηνίας υποβολής φακέλου  για  την συμμετοχή  στον διαγωνισμό  διεκδίκησης  μίας  από  τις    τέσσερις  (πανελλαδικής εμβέλειας)    τηλεοπτικές άδειες.


Οι Βρετανοί συνηθίζουν και λένε: 
«Φυσικά και στέκει καλά στα μυαλά του. Όταν τα δέντρα αρχίζουν να του μιλάνε, αυτός δεν απαντά».

Οι Έλληνες συνηθίζουμε και λέμε το ίδιο, αλλά  απλούστερα:

«Καλά αυτός…..έκοψε  καπίστρι».    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου