Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     
του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Η  γέφυρα  του  ποταμού  Σκάι



Πλέον, πέραν πάσης αμφιβολλίας το «ξεβράκωμα» τους είναι συνεχές, σπασμωδικό και απροκάλυπτο.
Μιλάω για το «νταβατζηλίκι της ενημέρωσης» για την «μπανανία των media» για την «Κολομβία της δημοσιογραφίας» και για τους «μελανοχίτωνες της μελάνης».

Ο διαγωνισμός των δημόσιων συχνοτήτων (που κάθε χώρα διενεργεί ακόμα και στην Υποσαχάρια Αφρική) ήταν τόσο πολύ πέρα και έξω από την συλλογιστική της υπέρτατης εξουσίας τους, της ασύδοτης λειτουργίας τους, της ανέξοδης οικονομικής τους γιγάντωσης, της ετσιθελικής τους διαμόρφωσης του πολιτικού μας  status quo, που ακόμα και την παραμονή του διαγωνισμού διαμήνυαν –κομπορρημονώντας-  δεξιά και αριστερά:

«Σιγά μη μας πάρουν τα προνόμια πέντε κωλόπαιδα».

Και αφού τα «κωλόπαιδα» το πήγαν μέχρι τέλους, και αφού οι «ινδιάνοι» έδειξαν άγνοια κινδύνου, και αφού το «γλυκό έδεσε» χωρίς διαβλητά κενά και παραλείψεις στην ανάδειξη των υπερθεματιστών και αφού ήταν απρόσμενα «πολλά τα λεφτά…..Νίκο»,  ζαλισμένοι  από την «σφαλιάρα», θυμωμένοι που -για πρώτη φορά-  («Νινέτα μου, δεν θα το πιστέψεις») θα πληρώσουν, εξαγριωμένοι που «κάνε παιδιά (μεγαλωμένα με Νου Δου) να δεις καλό»,  απογοητευμένοι γιατί «σε όσους δεν δίνει ο Θεός παιδιά δίνει ο διάολος ανίψια (τα άχρηστα  απολειφάδια της Φώφης και του Σταύρου)»,  είπαν κι αυτοί να θέσουν σε εφαρμογή τα δικά τους δραστικά αντίμετρα, επειδή «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις άλλον».

Μιλάμε κατ’ ουσίαν για «πυρηνικό οπλοστάσιο» σε πλήρη δράση. Παλιό μεν αλλά δοκιμασμένο και αποτελεσματικό δε, που φέρει δύο «κεφαλές»: Την «αποκρυβείσα ενημέρωση» και την «διαστρεβλωτική πληροφόρηση».

Το πρόγραμμα έχει την κωδική ονομασία «Η γέφυρα του ποταμού Σκάι»  και στόχο τους «στρατοπεδευμένους  ινδιάνους» που μας κατσικώθηκαν στον σβέρκο και δεν λένε να ξεπεζέψουν.

Απώτερος χρόνος ολοκλήρωσης της επιχείρησης («Βαρβαρόσα») είναι οι ενενήντα μέρες, ώστε να προλάβουν να μην κλείσουν τα «μαγαζιά», εντωμεταξύ ο Κούλης ως πρωθυπουργός να έχει αποκαταστήσει την ανομία (καταργώντας τον νόμο του «καναλάρχη» Παππά) και φυσικά να έχει προλάβει ο Δένδιας να  επιστρέψει τα χρήματα (όσων πλήρωσαν),  πριν προλάβουν οι «ακατανόμαστοι» και τα μοιράσουν στην «ξυποληταρία» όπως υποσχέθηκαν.

Τότε μόνο θα βρει αναπαμό η ψυχούλα της διαπλοκής, όταν δικαιωθεί το λαϊκό (προσαρμοσμένο στις περιστάσεις) σύνθημα:

«Αν είσαι και Παππάς με την αράδα μας θα πας».


Όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον έλεγε: «Αν ένα πρωί περπατήσω επάνω στο νερό, την άλλη μέρα οι εφημερίδες θα γράφουν: “Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να κολυμπήσει”, προφανώς:

Δεν είχε υπ’ όψιν του «ΤΑ ΝΕΑ» που, την ημέρα της Συνδιάσκεψης των 7 ηγετών του Νότου στην Αθήνα, κυκλοφορούσαν με τίτλο «Ο Καλογρίτσας δεν τα έχει τα 50 εκ.» χωρίς την παραμικρή  αναφορά στο παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός, που ανέφεραν πρωτοσέλιδα η Bild, η El Pais, η Le Monde, η La Republica, η Liberation  κ.λ.π.

Δεν γνώριζε ότι αντί για τις δηλώσεις των ηγετών, η ιδιωτική τηλεόραση μετέδιδε «Kara Sevda» και συνταγές μαγειρικής τύπου «Χοιρινό με φινόκιο και μανιτάρια».

Δεν φανταζόταν ότι δεν θα «έπαιζε» καθόλου η Συνδιάσκεψη (λόγω Τσίπρα) και θα «έπαιζε» σχεδόν μονοθεματικά η συνένετυξη του Κούλη στον Παπαχελά.

Δεν πέρναγε από το μυαλό του ότι η τηλεόραση  δεν θα μετέδιδε τόσο την ομιλία, όσο και την συνέντευξη στην ΔΕΘ του Τσίπρα (μόνο αυτού), δύο φορές μάλιστα, ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόπερσι και ως Πρωθυπουργού φέτος.


Γνωστόν ότι «το παράθυρο στον κόσμο μπορεί εύκολα να καλυφθεί από μια εφημερίδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου