Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     

του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Το  παίγνιο  του  πάστορος



Όλοι οι φοιτητές των Σχολών «Διοίκησης Επιχειρήσεων» γνωρίζουν ότι, για να μακροημερεύσει μία επιχείρηση, απαιτείται να δομηθεί μία ξεχωριστή εταιρική κουλτούρα που να συνοψίζεται σ’ ένα διακριτό σύνθημα και το οποίο να υπηρετεί πιστά άπασα η δομή του Οργανισμού  -από τον Πρόεδρο μέχρι τον Οδηγό του.  

Από την δεκαετία του ’60 η NASA έθεσε και υπηρέτησε, με απόλυτη επιτυχία, το σύνθημα: Put the first man to the moonΒάλτε τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι»).
Αργότερα η TOYTOTA έθεσε και υπηρέτησε επίσης επιτυχώς το δικό της σύνθημα: “Transcend HondaΞεπεράστε την Honda»), ενώ η Φαρμακοβιομηχανία BAYERN έχτισε την παγκόσμια αυτοκρατορία της στηριγμένη στο σύνθημα: “Science for a better lifeΕπιστήμη για μια καλύτερη Ζωή»).

Το εγχώριο κάστρο της εξουσίας των συμφερόντων, με τους δαιδαλώδεις διαδρόμους της διαπλοκής που όλοι καταλήγουν στον κήπο της Εδέμ (με τους κρατικούς καρπούς), έθεσε από την πρώτη στιγμή το σύνθημα: “Left party parenthesisΑριστερή παρένθεση»).
Κι αφού η παρένθεση (των παρένθετων) έγινε η αγκύλη  (των έκθετων), το γύρισαν σε «μπόμπα χαρακίρι» ποντάροντας τα ρέστα τους στο: “Kill SYRIZA, dethrone TsiprasΣκοτώστε τον ΣΥΡΙΖΑ, εκθρονίστε τον Τσίπρα»).

Το σιαμαίο σύστημα εξουσίας και διαπλοκής γνωρίζει άριστα το «παιχνίδι», καθώς δεν απαιτεί κανόνες, δεν έχει περιορισμούς, ενώ απουσιάζει κάθε έννοια αλήθειας, δικαίου ή ηθικής, καθώς περισσεύει  το φαίνεσθαι, το συμφέρον και ο σκοπός.
Εφαρμόζουν δηλαδή την ίδια «φιλοσοφία» που απαιτεί το «παίγνιο του πάστορος» («εδώ παπάς») και που συνοψίζεται στην φράση του Τρούμαν: «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψε τους».

Ισχυρίστηκαν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διώκει την Αριστεία».
Ισχύει: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ώστε η Αριστεία να επεκταθεί και στα Δημόσια σχολεία. Με άλλα λόγια: «Δεν χρειαζόμαστε ένα Χριστό και 1.000 πιστούς, αλλά 1.001 Χριστούς».

Ισχυρίστηκαν: «Ο Φίλης καταργεί το ολοήμερο σχολείο».
Ισχύει: Ο Φίλης παρέλαβε 20% (προβληματικά) ολοήμερα σχολεία  και τα έκανε όλα ολοήμερα (από 4θεσια και άνω) με καθημερινή λειτουργία.

Ισχυρίστηκαν: «Καταργείται το μάθημα των Θρησκευτικών».
Ισχύει: Αντικαθίσταται το μάθημα των Θρησκευτικών με την Θρησκειολογία.

Ισχυρίστηκαν: «Ο Πολάκης παρεμβαίνει στην λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, παύοντας το ΚΕΕΛΠΝΟ και διορίζοντας ημετέρους».
Ισχύει: Ο Πολάκης αποκάλυψε όργιο σκανδάλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, απέστειλε τον φάκελλο στον Εισαγγελέα και ζήτησε τις παραιτήσεις των επίορκων.

Ισχυρίστηκαν: «Ο εργολάβος Καλογρίτσας είναι η νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ, που με πόθεν έσχες κάποια  βοσκοτόπια και με “θαλασσοδάνεια” από την ΑΤΤΙΚΑ BANK θέλει να στήσει κανάλι».
Ισχύει: Ο Καλογρίτσας (που εξέπεσε από αδειοδοτούμενος καναλάρχης) πήρε εργολαβίες επι Ν.Δ.  Στην εταιρεία GPO του Θεοδωρικάκου (που είναι σύμβουλος του Κυριάκου) συμμετέχει με 40% ο πατήρ Καλογρίτσας. Τα «βοσκοτόπια» έχουν αποτιμηθεί από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ως εχέγγυα (collateral) στα  100 εκατομμύρια και «θαλασσοδάνεια»  από την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ,  (13 εκ.),  έλαβαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ισχυρίστηκαν: «Διώκεται η κα Στουρνάρα επειδή ο Διοικητής της ΤτΕ δεν συμφωνεί με την νέα Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ».
Ισχύει: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο των συμβάσεων της κας Στουρνάρα, με τις οποίες έλαβε εκατομμύρια από το Δημόσιο (με υπογραφή Στουρνάρα).

Ισχυρίστηκαν: «Ο Δραγασάκης ήταν 30 χρόνια σύμβουλος  της ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ».
Ισχύει: Υπήρξε σύμβουλος  από  το 2010-2012, όταν δεν ήταν βουλευτής.

Επιτέλους να τελειώνουμε με τους «παπατζήδες» μια και καλή, αφού ούτε πείθουν ούτε μπερδεύουν κανένα.
Κατά το λαϊκώς λεγόμενο: 
«Πουτάνα με τα κλάματα και κλέφτης με τους όρκους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου