Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κεραυνός  εν  (αν)Αι(ρυ)θρία     

του  Θύμιου  Γεωργόπουλου  

Κυριάκος   ε-ε-ε-εροβόλαγε


Φωνάζει από μακριά ότι το πρόβλημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  -και όχι μόνο- είναι πρωτίστως ιδεολογικό αφού, ο πολιτικός ηγέτης  δεν πρέπει μόνο ν’ απορρίπτει αλλά και ν’ αντιπροτείνει, δεν πρέπει απλώς να καταγγέλλει αλλά και ν’ αναγγέλλει, δεν πρέπει κυρίως  ν’ αποδομεί αλλά και ν’ ανοικοδομεί και πάνω απ’ όλα επιβάλλεται όταν εκστομεί  δημόσια βαριές κατηγορίες να καταθέτει τα πειστήρια του εγκλήματος και,  απαραιτήτως,  να μην είναι ο ίδιος  «από την κορφή ως τα νύχια βουτηγμένος στα σκατά» που καταγγέλλει.

Γιατί πώς να το κάνουμε, «Ο άντρας μου είναι κερατάς και γω καλή γυναίκα» δεν γίνεται. Γίνεται;

Όταν αναφέρεσαι στα οικονομικά δεδομένα της περιόδου πριν τις εκλογές του 2009 που «αν είχε εισακουστεί ο Καραμανλής και η Ν.Δ. δεν θα είχε εκτροχιαστεί η οικονομία μας»,  δεν μπορείς την ίδια ώρα να υπερασπίζεσαι τον Γεωργίου και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, γιατί η κατρακύλα σου φαίνεται από μακρυά.

Όταν είσαι ο εγχώριος κήρυκας των ακραίων εφαρμοζόμενων πολιτικών του οικονομικού περιορισμού και της υφεσιακής Δημοσιονομικής σταθερότητας, δεν μπορείς ταυτόχρονα να ευαγγελίζεσαι την ανάπτυξη, γιατί η κατρακύλα σου δεν κρύβεται.

Όταν κατηγορείς την κυβέρνηση για τα μικρά ποσοστά μείωσης της ανεργίας, δεν μπορείς παράλληλα να τάσσεσαι υπέρ της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων (για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων), υπέρ των «ενδοεπιχειρησιακών συμβάσεων» και όχι των «κλαδικών» (αντιγράφοντας την πρόταση του ΣΕΒ) και κατά της νομοθέτησης εγγυημένου κατώτατου μισθού, γιατί η κατρακύλα σου κάνει θόρυβο.

Όταν ψέγεις την κυβέρνηση για την πολιτική της στην απασχόληση γιατί «διορίζει πάλι κόσμο  στο Δημόσιο», που είχες περιορίσει εσύ ως αρμόδιος Υπουργός του Σαμαρά (δηλώνοντας υπερήφανος γι’ αυτό) και οραματίζεσαι «ένα μικρό και ευέλικτο Δημόσιο», δεν μπορείς ταυτόχρονα να υπόσχεσαι ότι «δεν θα απολυθεί κανείς», γιατί η κατρακύλα σου δεν έχει όρια.

Όταν ωρύεσαι καθημερινά ότι ο «καναλάρχης Παπάς είναι φασίστας» γιατί διενήργησε τον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες χωρίς το ΕΣΡ, ενώ ευθύνεσαι αποκλειστικά αφού εσύ μπλόκαρες  (3 φορές) την συγκρότηση του, δεν μπορείς να ζητάς ακύρωση του διαγωνισμού, γιατί η κατρακύλα σου δεν έχει τέλος.

Όταν δηλώνεις (στον ΣΚΑΙ) ότι «ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός», δεν μπορείς να φωνάζεις ταυτόχρονα ότι «ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, παρενέβη στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης  επειδή δήλωσε ότι (όπως πιστεύει) το ΣτΕ δεν θα δικαιώσει τις προσφυγές», γιατί η κατρακύλα σου δεν έχει πάτο.

Όταν σηκώνεις σκόνη για την  υπόθεση της νέας διοίκησης στην ΑTTICA ΒΑΝΚ (που θέλει να ξεπουλήσει ο Στουρνάρας), δεν μπορείς ταυτόχρονα να καλύπτεις την κα Νικολοπούλου - Στουρνάρα για τα εκατομμύρια που έλαβε (με υπογραφή και του συζύγου της) από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ δήθεν για την «εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου», γιατί η κατρακύλα σου σπάει όλα τα  κοντέρ.

Όταν ζητάς την καρατόμηση του Πολάκη γιατί μιλάει για «βοθροκάναλα και στοχοποιεί δημοσιογράφους όπως η κα Τσικρίκα του ALPHA», δεν μπορείς την ίδια στιγμή να σωπαίνεις στις διχαστικές και φασιστικές κραυγές του Γεωργιάδη και της  Βούλτεψη, γιατί η κατρακύλα σου έχει πιάσει κόκκινο.

Κυριάκος   ε-ε-ε-εροβόλαγε.

Όσο για τους κ.κ. (κατ’ ευφημισμό) Δημάδη (ALPHA) και Σουλτογιάννη (STAR) κιχ  δεν βγάλατε.
Γιατί αυτή η δημοσιογραφία σας αρέσει και τέτοια σκάνδαλα «αποκαλύπτετε». 
Η  δημοσιογραφία της «κουκούλας» και τα «σκάνδαλα» με πλαστογραφία.

Αντιγράφοντας τον ποιητή Ν. Καρούζο:
«Την Καλησπέρα μου στα ιδανικά σας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου